HAVELSAN'dan Zoom'a rakip yerli ve millî yazılım!

Uzaktan çalışma şartlarında yüksek güvenlik sağlayan yerli video konferans ürünü "HAVELSAN Diyalog", testlerin tamamlanmasının ardından bu ay içinde hizmet sunacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.05.2020, 14:17 04.05.2020, 14:35
HAVELSAN'dan Zoom'a rakip yerli ve millî yazılım!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle milyonlarca kişinin evlere kapanması, başta Zoom olmak üzere pek çok konferans uygulamasına yönelik talebi artırdı. 

"Zoom" isimli uygulama, geçtiğimiz üç aylık dönemde İngiltere, ABD ve Avrupa'nın çoğu şehrinde yüz binlerce defa indirilmiş ve dünya çapında en çok indirilen uygulama haline gelmişti. 

Fakat uygulamada bulunan gizlilik sorunları, kullanıcıların yoğun tepkilerine yol açmıştı.

Bunun üzerine HAVELSAN, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemlere beraber artan gereksinimi dikkate alarak, yerli ve güvenli bir video konferans ürünü geliştirdi.

"HAVELSAN Diyalog", gelecek günlerde hizmete sunulacak ürün, kullanıcı kurumların kendi sunucularında çalışacak şekilde geliştirilmesi dolayısıyla özellikle uzaktan çalışma şartlarında yüksek güvenlik sağlıyor.

Video konferans ürününün, altyapısı sayesinde özellikle kamu kurumları tarafından kısa sürede ilgi göreceği tahmin ediliyor. 

"HAVELSAN Diyalog", mobil uyumlu web ara yüzü sayesinde iOS ve Android telefonlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor. Söz konusu yazılım, uçtan uca şifreleme, güvenli sesli görüşme, ekran paylaşımı, güvenli mesajlaşma,  güvenli video konferans, HD ve 4K görüntü desteği ve adaptif görüntü kalitesi ayarlama gibi seçeneklere de sahip. 

Kullanılması için herhangi bir uygulama yükleme ihtiyacı gerektirmeyen "HAVELSAN Diyalog" ile ekstra donanım olmadan da yüksek kaliteli görüşme gerçekleştiriliyor.

Siber güvenlik ve test ekipleri tarafından tüm denemeleri yoğun şekilde sürdürülen "HAVELSAN Diyalog", bu ay içinde hizmete sunulacak.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, tamamen özgün bir ürün geliştirdiklerini kaydederek, "HAVELSAN Diyalog", kurumların sunucularında çalıştığı gibi bulut ortamında da çalışabiliyor. Bu da ürünümüzün yüksek güvenlik ihtiyacı duyan kritik kurumlarda kullanımının önünü açarken, bulutta çalışabilmesi de hem kurumlara ve şirketlere hem de son kullanıcıya hitap etmesini sağlıyor." dedi. 

HAVELSAN Genel Müdürü Atalay, "HAVELSAN Diyalog"un dosya gönderme ve mesajlaşma gibi diğer iletişim uygulamaları ile beraber çalışabilmesinin en önemli artılardan biri olduğuna dikkat çekerek, "Kurum, kuruluş, özel şirket veya bireysel kullanıcı fark etmeksizin ülkemizdeki bilgi güvenliği sorununa uçtan uca çözüm getiriyor. Diğer güvenli iletişim uygulamalarımızla birlikte çalışabildiği için HAVELSAN ürünleri bir anlamda bulunduğu kurumların güvenli iletişim köprüsü haline geliyor." ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)