Hackerlar, ABD’den 100 milyon dolar çaldı! O ülkeye mi çalışıyorlar?

Siber korsanlar, Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren bir şirkete yönelik geçen hafta 100 milyon dolar değerinde kripto para soygunu gerçekleştirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.06.2022, 11:39 01.07.2022, 08:36
Hackerlar, ABD’den 100 milyon dolar çaldı! O ülkeye mi çalışıyorlar?

Gerçekleştirilen dijital soygun ülke gündeminde bomba etkisi yaratırken, dijital araştırma kurumları da soygunun kimler tarafından gerçekleştirildiğini tespit etmek için kolları sıvadı. Yaklaşık 1 haftadır devam eden incelemeler neticesinde, soygunun ‘yüksek bir ihtimalle’ Kuzey Kore hükümetine çalışan Lazarus Group tarafından yapıldığı belirtildi.

Kuzey Kore hükümetinden şüpheleniliyor

ABD’de gündem olan kripto para soygunu, 23 Haziran tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre soygunun gerçekleştiği platform ise Horizon Bridge olarak tespit edildi. Siber korsanların izini süren araştırma kurumları, önemli detayları tespit etti. Platformun iş ortağı konumunda bulunan Chainanalysis, saldırının Lazarus Group tarafından gerçekleştirildiğine dair kuvvetli deliller olduğunu aktardı.

100 milyon dolar, nükleer programı için mi harcanacak?

Soygunu inceleyen TRM Labs ve Elliptic firması da Chainanalysis ile benzer açıklamalar yayımladı. Yayımlanan açıklamalarda Lazarus Group’un Kuzey Koreli siber korsanlardan oluştuğu ve Kuzey Kore hükümeti adına çalıştığı vurgulandı. Birleşmiş Milletler tarafından ağır ambargolara maruz kalan Pyongyang hükümetinin siber korsanlar aracılığıyla elde ettiği paraları füze ve nükleer programlarını geliştirmek için harcadığı değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)