Hacker saldırısında 10 milyon müşterinin bilgileri çalındı

ABD'de bir oteldeki müşteri bilgileri hackerların saldırısına uğradı. Saldırının ardından 10 milyon müşterinin bilgilerinin hackerların eline geçtiği duyuruldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.02.2020, 21:24
Hacker saldırısında 10 milyon müşterinin bilgileri çalındı

ABD merkezli MGM Resorts otellerinde konaklayan müşterilerin kişisel bilgileri, geçen yaz bir siber saldırıya uğradı. Saldırı sonrası 10.6 milyon müşterinin kişisel bilgileri hackerların eline geçti. Bilgileri çalınanlar arasında Kanadalı pop şarkıcısı Justin Bieber ve Twitter‘ın kurucusu Jack Dorsey gibi isimlerin de bulunduğu iddia edildi.

Ünlü isimlerin de bilgileri çalındı

Bahsi geçen siber saldırı sonucunda müşterilerin kişisel bilgilerinin bir hack forumuna gönderildiği ilk olarak ZDNet tarafından geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Haberin ardından MGM Resorts bir açıklama ile siber saldırıyı doğruladı.

Yapılan açıklamada otelde konaklamış yaklaşık 10.6 milyon müşteriye ait bilgiler siber saldırı sonucunda çalındı. Çalınan bilgilerin içeriğinde müşterilerin isimleri, adresleri ve pasaport bilgileri de bulunuyor.

MGM Resorts yetkilileri yaptıkları açıklama ile çalınan verilerin çoğunun isimler, telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi halka açık olan bilgiler olduğunu söylediler. Kredi kartı, şifre ya da herhangi bir finansal bilginin ise çalınmadığından emin olunduğu da belirtildi. Ancak yaklaşık bin 300 eski misafirin pasaport numaraları da dahil olmak üzere daha hassas bilgilerinin etkilendiği bildirildi. MGM‘nin, Las Vegas, Atlantic City ve Detroit gibi ABD şehirlerinde lüks konaklama tesisleri bulunuyor.

ZDNet tarafından iddia edilen diğer bir bilgiye göre kişisel bilgileri çalınan müşteriler arasında Justin Bieber ve Jack Dorsey gibi isimler de bulunuyor.

Yorumlar (0)