Gündemden düşmeyen Twitter’a uzun zamandır beklenen bir özellik geliyor

Son dönemde gündemden düşmeyen Twitter yeni bir özelliği deniyor. Özellikle satın alma işlemleri ve Elon Musk ile son dönemde gündeme oturan sosyal medya platformu kullanıcıların tek bir gönderide fotoğraf, video ve GIF paylaşabildiği yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yeni özelliğin özellikle marka ve içerik üreticileri için oldukça yararlı olması bekleniyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.04.2022, 16:05 01.05.2022, 11:55
Gündemden düşmeyen Twitter’a uzun zamandır beklenen bir özellik geliyor

Sosyal medya platformu Twitter son günlerde Elon Musk ve satın alma işlemleri nedeniyle sıkça gündeme geliyor. Son olarak sol görüşlü kullanıcıların hesaplarının kapanması ile gündeme oturan platform bu sefer de yeni bir özelliği ile gündeme geldi. Uygulama bu günlerde yeni bir özelliği test etmeye hazırlanıyor. Uygulamada artık tek seferde video, fotoğraf ve GIF paylaşılmasına izin verilecek.

Mobil uygulama geliştiricisi fark etti

Sosyal medya platformları üzerinde araştırmalar gerçekleştiren Alessandro Paluzzi Twitter’ın bu günlerde yeni bir özelliği denediğini açıkladı. Bundan böyle platform üzerinde tek bir tweet’te video, fotoğraf ve GIF’ler bir arada paylaşılabilecek. Yeni gelen bu özellik ile beraber artık kullanıcılar farklı medyaları tek tek paylaşmak yerine tek bir tweet ile paylaşabilecek.

Markalar ve içerik üreticiler için oldukça yararlı olabilir

Şirket henüz üzerinde çalıştığı bu yeni özelliğe ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Twitter şu an çıkan haberlere göre paylaşılacak bir bilginin olmadığını belirtiyor. Ancak araştırmaları gerçekleştiren mobil geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin aktardığına göre özellik şu anda uygulamada test ediliyor. Test aşamasında olan bu yeni özelliğin özellikle içerik üreticiler ve markalar için oldukça yararlı olması bekleniyor. Zira tek bir seferde bir ürünün reklamını ya da tanıtımını yapmak isteyen şirket ya da kullanıcılar artık bunu farklı gönderiler üzerinden değil tek bir tweet üzerinden yapacak.

Elon Musk iyileştirmeler yapacağını açıklamıştı

Elon Musk Twitter’ı satın almadan önce uygulamada yüksek profilli kullanıcılara para kazandırmak adına bir dizi değişiklik yapacağını dile getirmişti. Yeni gelen bu özelliğin bu amaca uygun bir özellik olması da dikkat çekti.

Yorumlar (0)