Güçlendirilen Atak'tan ilk uçuş

Lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleriyle donatılan Atak Faz-2 versiyonu testi başarıyla geçti. Atak Faz-2 helikopterleri 2020 ortasından itibaren güvenlik güçlerine teslim edilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.11.2019, 13:32 13.11.2019, 16:54
Güçlendirilen Atak'tan ilk uçuş

Millî helikopter Atak'ın Faz-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Atak Faz-2 helikopterinin ilk uçuşu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Atak Faz-2 ile ilgili durumu sosyal medya hesabından duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir şu ifadeleri kullandı:

"Atak'ın lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleriyle donatılmış Faz-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Yerlilik oranı daha da artan Atak Faz-2 helikopterlerini, yapılacak detay testlerden sonra 2020 ortasından itibaren güvenlik güçlerimize teslim etmeyi planlıyoruz."

Tüm millî savunma projelerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği T129 Atak Projesi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülüyor. T129 Atak Projesi kapsamında bugüne kadar TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) tarafından üretilen 53 Atak helikopterinin güvenlik güçlerine teslimatı gerçekleştirildi. Atak Faz-2 konfigürasyonundan ise ilk aşamada 21 helikopter teslimatı yapılacak.

Yorumlar (0)