GTA serisinin efsane oyununda dünya rekoru kırıldı

GTA San Andreas çıkışının ardından geçen 15 yıla rağmen yeni rekorlarla gündeme geliyor. Son olarak bir Reddit kullanıcısı oyunu 26 dakikada bitirerek dünya rekoru kırdı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2019, 13:30
GTA serisinin efsane oyununda dünya rekoru kırıldı

Günümüzden tam 15 yıl önce piyasaya çıkan Grand Theft Auto: San Andreas içerisinde bulunan gizemler sayesinde oyun dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor.

Son olarak GTA Vice City oyunu 8 dakika içerisinde bitirilmişti ve bu durum oldukça dikkat çekmişti.

Daha önce 4 saatte tamamlanan San Andreas oyunu için yeni bir dünya rekoru geldi. Peki bu yeni rekor nasıl kırıldı ve 4 saatlik oyun tamamlama mücadelesi kaç dakikaya düştü?

GTA San Andreas nasıl hemen bitirildi?

Powdinet takma adını kullanan kişi bir Reddit kullanıcısı ve aynı zamanda da yeni rekorun sahibi. Sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada başarısını polis motoruyla yaptığı görevlere bağladı ve tam 43 adımda oyunun tamamını bitirmeyi başardı.

Bu taktiği kullanmak için 3 yıl boyunca çalıştığını ifade eden Powdinet, oyunu 26 dakika içerisinde bitirme taktiğini 1 ay önce bulduğunu ifade ediyor ve bunun nasıl gerçekleştiğini şöyle açıklıyor:

“{2974507} ön etiketine sahip olan kod, bu hata sayesinde 3 birim ilerleyerek {2974510} birimine ulaşıyor. İşlem kodu olarak 80@ göstergesini kullanan {2974507}, bünyesinde yer alan şimdiki zaman konseptini {2974510} birimine kullandırtıyor.”

Buradan da görülebileceği üzere oyunun aslında kendi içerisinde bulunmayan konseptini kullanan {2974510} birimiyle, oyuncu anında başka bir zaman dilimine geçiş yapıyor. İzlemek isteyenler için dünya rekorunun sahibinden oyunun 25.52 dakikada bitiriliş videosunu paylaşalım. İyi seyirler.

Yorumlar (3)
sanane ya 4 yıl önce
iyi olmuş
kerem 4 yıl önce
Ben gta vice city de 106 milyon dolarla dünya rekoru kırmıştım. Tugay Aloğlu diye birinden aldım
ali erdal 3 yıl önce
bu oyun harika