'GÖZDE' ile ilk atış yapıldı

SSB (Savunma Sanayii Başkanlığı) ile imzalanan 'Modern Mühimmat Tedarik Projesi' çerçevesinde teslim edilecek olan GÖZDE mühimmatının ilk atışlı testleri, AKINCI SİHA ve F-16 platformlarından yapıldı ve hedefler yüksek hassasiyetle imha edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.05.2023, 21:22
'GÖZDE' ile ilk atış yapıldı

ASELSAN tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) SAGE (Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü) ile müşterek olarak geliştirilen GÖZDE güdüm kiti, genel amaç bombalarını güdümlü mühimmata çevirerek, yüksek ve sabit hızlı hareketli hedeflerin hassas vurulmasını temin ediyor. GÖZDE güdüm kitinin seri üretim faaliyetleri sürüyor. 



Uçuş testleri tamamlandı

F-16 sertifikasyon testleri çerçevesinde atışlar Konya Karapınar atış sahasında başarılı bir şekilde yapıldı. GÖZDE mühimmatının uçuş testleri tamamlandı, ilk atışlı testleri AKINCI SİHA ve F-16 platformlarından yapıldı ve hedefler yüksek hassasiyetle imha edildi. SSB, TÜBİTAK SAGE, ASELSAN ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı temsilcilerinin iştirak ettiği çalışmada, GÖZDE-ANS güdüm kitli bomba, takip uçağınca lazerle işaretlenen noktaya tam isabet etti.



Hedefleri tam isabetle vurdu

ASELSAN Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün'ün görüşlerinin de aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"GÖZDE mühimmatının uçuş testleri başarıyla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ilk atışlı testlerde GÖZDE-ANS güdüm kitli bomba, takip uçağınca lazerle işaretlenen 13 kilometre uzaklıktaki hedefi tam isabetle imha etti. F-16 sertifikasyon testleri çerçevesinde süren çalışmalarda, bir başka GÖZDE-ANS güdüm kitli bomba, takip uçağınca lazerle işaretlenen 21 kilometre uzaklıktaki hedefi tam isabetle vurmayı başardı."

Yorumlar (0)