Google’dan web siteleri için kritik karar

Dünyaca ünlü arama motoru Google, web siteleri için flash destekli içeriklerin artık optimizasyonun gerçekleşmeyeceğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2019, 18:00
Google’dan web siteleri için kritik karar

İnternet üzerine girilen içeriklerin arama motorları üzerinde optimize olması yani işlenmesi web sitelerinin içeriklerinin okunma sayılarını yani doğrudan o siteyi etkiliyor. Bu konuda birçok değişken bulunmasına rağmen Google tarafından site sahiplerine çok ciddi bir uyarı geldi.

Arama motoru optimizasyonu değişiyor!

Dünyaca ünlü arama motoru Google’ın mühendislik ekibinde üst düzey yönetici olan Dong-Hwi Lee, Google bloğu ile flash içeriklere dair konuştu. Açıklamalara göre bundan böyle web sitelerinde yer alan hareketli içerikler optimize olmayacak.

Bu açıklamadan arama motoru devinin artık multimedya yazılım platformlarıyla arasına geniş bir mesafe koyacağını çıkarabiliriz zira açıklamalar bu yönde. Artık Google tarafından arama motoru optimizasyonu için flash içeriklerin optimizasyonunun durdurulacağı ifade edildi. Bununla birlikte animasyonlu içeriklerin de önemi tamamen azaldı diyebiliriz.

Alınan yeni kararla birlikte SWF uzantısı bulunan içerikleri bulunan web siteleri bir çıkmaza girebilir. 2 yıl önce 2020’ye gelindiğinde flash projesini sonlandıracağını söyleyen Apple’ın 3 kurucusundan biri olan Steve Jobs tarafından da eleştiriye tutulmuştu.

Bununla beraber flash içeriklerin gücenli olmadığı bilgisini paylaşan Jobs, başka uzantılar üzerinde çalışmalarına devam edeceğini duyurmuştu. Tabi bir de şu konuyu göz ardı etmemek gerekiyor. Hali hazırda flash kullananlarının sayısı dünya üzerinde sürekli azalıyor.

On seneden uzun bir zamandır sürekli güç kaybeden Adobe Flash platformu artık Chrome tarafından bile varsayılan olarak açılmıyor. Çünkü günümüzde HTML 5 tabanlı olan internet sitelerinin de arttığını gözlemleyebiliyoruz.

Yorumlar (0)