Google’dan önemli yenilik: Çeviri yapmak artık daha kolay olacak!

Google, çeviriyi daha hızlı ve kolay hale getirmek için önemli bir yeniliği açıkladı. İşte detaylar!

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.04.2022, 17:45 01.05.2022, 11:55
Google’dan önemli yenilik: Çeviri yapmak artık daha kolay olacak!

Dilimizi konuşmayan kişilerle iletişim kurmak, Google Translate aracılığıyla hiç olmadığı kadar kolay duruma geliyor. 100’ü aşkın dili destekleyen bu uygulama, birçok özelliğiyle karşımıza çıkıyor.

Mart ayındaki iOS uygulamasının ardından Google translate, Android için yeni bir widget konusunda çalışıyordu. Google son olarak, bu widget‘ın nasıl görüneceğine ilişkin bir paylaşım yaptı. Şirket, bu paylaşımla birlikte kullanıcıların daha hızlı ve kolay çeviri yapmasını hedefliyor.

Material You tasarımlı widget hizmeti

Geçtiğimiz yıl Google, Android’e ‘Material You’ sistemini getirdi. Fakat bu, widget’lar için henüz geçerli değildi. Dün şirket, hızlı çeviri için widget’ın onaylandığına ilişkin bir Tweet yayınladı.

Google Translate, daha önce hızlı bir biçimde belirli bir dil eşleştirmesini gerçekleştirmeye imkan veren 1×1 ana ekran sunuyordu. 

Google, aynı zaman mevcut çeviri eşleştirmesini not almaya ve dokunulduğunda hemen uygulamayı açmaya imkan tanıyor. Bu değişiklikleri, yazı dönüştürme, kamera moduna girmek ve konuşma için birçok kısayol takip ediyor.

Bütün bu özelliklerin haricinde widget, tasarımı ve rengi açısından da dikkat çekiyor. Henüz Google Translate’in Android widget‘ı kullanıma açılmadı. Fakat Google’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım, yakın zamanda bu özelliğin gelme ihtimalinin yüksek olduğuna işaret ediyor.

Yorumlar (0)