Google'dan 'kağıt telefon' uygulaması!

Google, Paper Phone (Kağıt Telefon) projesiyle telefon bağımlılığı olan kişiler için bir çözüm yolu üretti. Paper Phone uygulamasıyla, günlük yaşamda en çok ihtiyaçcmız olan bilgiler bir kağıda basılacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2019, 19:28 29.10.2019, 19:39
Google'dan 'kağıt telefon' uygulaması!

Akıllı cihazlar hayatımıza giriş yaptığı bu zamana kadar telefon bağımlılığı toplumsal bir mesele olmaya başladı.

Google, Paper Phone (Kağıt Telefon) adlı projesiyle beraber telefon bağımlılığı olan kullanıcılar için bir kurtarıcı proje üretti. Paper Phone uygulaması sayesinde, günlük yaşamda en çok ihtiyaç duyulan bilgiler bir kağıda basılmış olacak.

kağıt telefon google ile ilgili görsel sonucu

Adeta bir telefon gibi tasarımı yapılan bu kağıtta gün içerisinde arayacak olduğumuz kişilerin numaraları, ajandamız, hava durumu, yapılacak işler listesi ve harita gibi önemli uygulamalar mevcut. Aynı zamanda Paper Phone kağıdında fiziksel banka kartı koyacak bir alan da yer alıyor.

Nomofobi, dünyada zaman geçtikçe dahada fazla yaygınlaşıyor.

"No mobile phobia" kelimelerinden üretilen nomofobi, cep telefonundan mahrum kalma korkusu anlamında kullanılıyor.

telefon bağımlılığı ile ilgili görsel sonucu

Instagram, Facebook ve Twitter gibi uygulamalar başta olmak üzere telefon ekranında harcadığımız zamanın büyük ölçüde  daha fazla olmasına neden oluyor.

Deloitte'un Global Mobil Kullanıcı Araştırması'nda yer alan bilgilere göre, Türkiye'deki mobil kullanıcıları günde ortalama 78 defa, yani her 13 dakikada bir ekrana bakma iç güdüsünü geri çeviremiyor.

Yorumlar (0)