Google’dan giyilebilir teknolojiye dev yatırım

Google giyilebilir teknoloji alanında adı sıkça bilinen Fitbit’i satın aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2019, 18:37
Google’dan giyilebilir teknolojiye dev yatırım

Giyilebilir teknoloji ürünleriyle boy gösteren Fitbit özellikle fitness ağırlıklı ürünleriyle biliniyor ve Google tarafından son birkaç gündür satın alındığı iddiaları dolaşıyordu. Konuya ilişkin nihayet resmi bir açıklama yapıldı ve Google tarafından Fitbit’in satın alındığı açıklandı.

Satın alma işlemi için Google tarafından 2.1 milyar dolar ödendiği ifade edildi. Google’ın donanımdan sorumlu olan kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh ise satın alma işleminin ardından Wear OS işletim sistemine normalden çok yatırım yapacağını ve daha çok giyilebilir cihazın satışa çıkacağını ifade etti.

Tahmin edileceği üzere bu cihazlar “Made by Google” ifadesiyle karşımıza çıkıyor. Çünkü yapılan anlaşmayla birlikte markayı Google bünyesine kattı.

Fitbit’in satın alma operasyonunun ardından yapılan basın açıklamasıyla birlikte, elde edilen sağlık bilgilerinin Google’ın reklamlarında kullanılmayacağı ifade edildi. Google, Wear OS ile giyelibilir ürünler pazarına dahil olmak için uzun yıllar emek verdi.

Bazı noktalarda ciddi başarısızlıkları bulunan internet devi, markayı bünyesine dahil ederek operasyonlarını hızlandırmış ve aynı zamanda da kolaylaştırmış olacak. Versa gibi akıllı saatlerin Google yazılımları sayesinde güçlendirilmesi, kullanıcı kanadına daha işlevsel ürünler olarak dönüş yapacak.

Öte yandan bu Google’ın fitness odaklı giyilebilir cihazlara dair yaptığı ilk yatırım olarak bilinmiyor. Kimi akıllı saat teknolojileri için Fossil’e 40 milyon doların üzerinde bir ödeme gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)