Google’dan Afrikalılara ücretsiz Coursera eğitimi

Google, 200 bin Afrikalı öğrenciye ücretsiz “dijital eğitim” verecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.10.2019, 17:11 14.10.2019, 23:29
Google’dan Afrikalılara ücretsiz Coursera eğitimi

Google; Nijerya, Kenya ve Güney Afrika’dan, 9 ile 16 yaşları arasındaki 200 bin öğrenciye çevrimiçi dijital eğitim verecek.

Adı “Afrika için Dijital Beceriler” olan programın 2022 yılına kadar 10 milyon Afrikalı öğrenciye ulaşması bekleniyor. Program aslında, Coursera adlı uzaktan eğitim sertifikasyon sitesinin içeriklerini kapsıyor. Afrikalı öğrenciler bu program sayesinde nerdeyse tüm Coursera kategorilerinde ücretsiz eğitim alabilecek ve uzaktan eğitime oryantasyonları sağlanacak.

Amaç Afrikalı çocukların bilgisayarla etkileşimini artırmak

Nijerya yerel basınına demeç veren Google Sahraaltı Afrika Başkanı Mojolaoluwa Aderemi-Makinde, "Bu eğitimler ile çocukların bilgisayarlarla etkileşimini ve bu alanda güvenlerini arttırmayı hedefliyoruz." dedi. Google’un Afrika kampanyasının ilk aşamasını ise "Google programı kapsamında, ilk aşamada, eğitimciler ve bilgisayar bilimciler ile 9-16 yaş grubundaki 200 bin öğrenciye dijital alanda eğitim verilecek." sözleriyle açıkladı.

Sahraaltı ülkeleri için planan Google kampanyasının ilk pilot ülkeleri; Nijerya, Kenya ve Güney Afrika’da, öğrencilere ücretsiz çevrimiçi eğitim verilirken, eğitimcilere ve ailelere de dijital güvenlik alanında bilgilendirme eğitimi verilecek.

Tüm dünya bu içerikten faydalanabiliyor

Esasında, Google’un digitalskills.withgoogle.com adresinden tüm dünya ülkeleri faydalanabiliyor. Coursera içeriklerini kategorize eden bu sistemden hizmet alabilmek için ücret ödemek gerekiyor.

Yorumlar (0)