Google, teknolojide yeni dönemi başlatıyor

Dünyanın en büyük arama motoru Google'dan bir yetkili, mevcut en hızlı süper bilgisayarların 10 bin yılda yapacağı işlemleri 200 saniyede tamamlayan ve kuantum üstünlüğüne sahip bilgisayar yaptıklarını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.10.2019, 06:52 24.10.2019, 17:35
Google, teknolojide yeni dönemi başlatıyor

Bilimsel Nature dergisinde, Teknoloji devi Google'ın kendi bünyesinde geliştirdiği kuantum çip kullanılarak yapılan testlerin sonuçları yayınlandı.

Amerikan teknoloji devi Google'ın bir yetkilisi, dünyanın en hızlı süper bilgisayarının çözmesi için 10 bin yıl sürecek bir işlemi sadece 200 saniyede gerçekleştiren makine tasarladıklarını iddia etti.

Hartmut Neven: Bu, yeni bir yolculuğun başlangıcı

Söz konusu başarının kendini bu işe adamış kişilerin uzun yıllar süren araştırmaların sonucunda geldiğini belirten Google Mühendislik Direktörü Hartmut Neven, "Bu yeni bir yolculuğun başlangıcı. Bu teknolojiyi nasıl çalıştıracağımıza bakıyoruz." şeklinde konuştu.

IBM'den eleştiri: Fazla abartıyorsunuz

Teknoloji alanındaki rakip şirketlerden Amerikalı IBM ise Amerikalı Google'ın bilgisayar işlemlerindeki zorlukları fazla abarttığını ve ilgili işlemlerin yeterli yükleme kapasitesi bulunan normal bilgisayarlarla 2,5 günde çözülebileceğini savundu.

Yorumlar (0)