Google ödül miktarını arttırdı

Yazılım hatalarını bulan kişilere para ödülü veren Google, ödül miktarını 2-3 kat artırdı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.07.2019, 15:08
Google ödül miktarını arttırdı

Yazılım hatalarını bulan kişilere para ödülü verme geleneğini 2010 yılında başlatan Amerikalı arama motoru Google, güvenlik açığı bulma programları dahilinde ödülleri 2-3 kat oranında yükseltti.

15 bin-30 bin dolar!

Amerikalı şirket Google'ın uygulamaları olan Chrome, PlayStore ve Chrome OS'ta hata bulan bireyler ve hackerlar, 15 bin ile 30 bin dolar arası ödül almaya hak kazanacak. Amerikan devi Google tarafından bu güne kadar güvenlik araştırmacılarına 15 milyon dolardan fazla ödül takdim edildi.

Arama motoru Google'ın yazılım hatalarını bulan kişilere verdiği para ödülleriyle, bireylerin ve hacker gruplarının sadece hataları bulup düzgün şekilde bildirmelerini değil kötü niyetle kullanmalarını ya da üçüncü taraflara satmalarını engelliyor.

5 milyon dolardan fazla ödeme yapıldı

Chrome Güvenlik Açığı Ödül Programı 2010 yılından bu yana 8 bin 500 bildiri aldı ve Google bu bildirimler için şimdiye kadar 5 milyon dolardan fazla para ödemesi yaptı.

Hacker ya da güvenlik uzmanlarının bulduğu açıklar sadece Chrome’un güvenliğini artırmaya değil, Chrome temelli tarayıcıların güvenliğini artırmaya da yaradı. Bu yüzden Google, temel seviye ödülünü 5 bin dolardan 15 bin dolara, yüksek nitelikli raporlara ödenen 15 bin doları ise 30 bin dolara yükselttiğini ilan etti.

Yorumlar (0)