Google mühendislerinin eğlenceli sürprizleri için bu kodları mutlaka öğrenin

Dünyanın en popüler arama motorlarından olan Google’da belki de birçok kişinin bilgi sahibi olmadığı şaşırtıcı ve eğlenceli gizli komutlar yer alıyor. Bu kodları Google arama motoruna yazarak eğlencenin dozunu arttırabilir ve oldukça şaşırabilirsiniz. Üstelik bütün bu komutları mobil üzerinden de yaptığınızda geçerli olacak. Bugün bu komutları haberimizde sizler için derledik.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.03.2022, 10:52 16.03.2022, 08:59
Google mühendislerinin eğlenceli sürprizleri için bu kodları mutlaka öğrenin

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından olan Google, inşa edilirken mühendisler tarafından minik bazı sürprizler de yerleştirmeyi ihmal etmemiştir. Google’ın hileleri olarak bilinen kimi gizli komutlar, yazıp tıkladığınızda eğlenceli şeylerle karşılaşmanıza imkan veriyor.

Gelin bu gizli ve eğlenceli komutlara beraber bakalım:

Evrendeki her şeyin cevabını merak ediyor musunuz?

Google’dan dev hizmet! Evrendeki her şeyin cevabına ulaşmanıza imkan veriyor. Bunun için arama motoruna “the answer to life the universe and everything” yazmanız yeterli. Bunu yazdığınızda karşınıza 42 rakamından başka bir şey gelmeyecek. Ancak bu sayının da bir anlamı var. Karşınıza çıkan bu yanıtın Douglas Adams’ın Otostopçunun Galaksi Rehberi adlı meşhur kitabına gönderme olduğu düşünülüyor. Siz de bu soruyu sorarak evrendeki her şeyin yanıtını kendi ekranınızda görebilirsiniz.

Tic Tac Toe oyununu kolayca oynayın

S-O-S ya da orijinal adıyla Tic Tac Toe oyununu oynamak için yapmanız gereken çok basit bir şey var. Arama kutusuna Tic Tac Toe yazmak ve arama butonuna basmak ardından ise herhangi bir siteye giriş yapmadan doğrudan ekranınızdan bu oyunu tek başınıza ya da arkadaşınızla oynayarak güzel vakit geçirebilirsiniz.

Zar atmak için Google’ı kullanın

Kimi konuları belirlemek için işini şansa bırakanlar varsa şans için zar taşımasına gerek yok. Google sonsuz sayıda zar atmayı çok kolay hale getirdi. Google’a “roll a dice” yazıp arattığınızda istediğiniz kadar zar atabiliyorsunuz.

Üstelik yalnızca bilinen zarlar da değil 10-12 ve hatta 20 köşeli zarlarla bile oyun oynayabiliyorsunuz.

Yazı mı tura mı? Cevap: Google

Zara alternatif iki seçenekli kararlarda yazı-tura atmak kimi durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. Cebinizde veya cüzdanınızda para aramanıza gerek yok. Telefonunuzdan Google’ı açıp flip a coin yazın ve yazı-tura atın.

Çarkıfelek oyunuyla şansınızı test edin

Türk televizyonlarının unutulmaz yarışması Çarkıfelek’i Google üzerinden basit olarak oynamak mümkün. Bunun için arama kutusuna “spinner” yazdığınızda önünüze bir mini çarkıfelek çıkacak. Buradan 2 ve 12 arasındaki çarkı çevirerek hangi numaranın şansınıza geleceğini bulabilirsiniz. Arkadaşlarınızla hatta ufak bir yarışma dahi düzenleyebilirsiniz.

Baş döndüren sayfa görünümü

Google’a “do a barrell roll” yazdığınız zaman karşılaştığınız şey hem eğlenceli hem de korkutucu olabilir. Çünkü bu ifadeyi yazdığınızda arama sayfanızın baş döndürücü şekilde sağa sola döndüğünü göreceksiniz.

En yalnız sayı hangisi?

Bu sorunun cevabını Google mühendisleri biliyor. Çünkü arama motoruna “En yalnız sayı hangisi?” yazdığınızda karşınıza çıkacak. Tabi bunu İngilizce dilinde yazmanız gerekiyor. Hemen “What is the loneliest number?” yazın ve en yalnız sayıyı öğrenin.

Yerçekimine meydan okuyamayan bir arama motoru!

Google arama motorunu yerçekiminin etkisiyle görmek ister misiniz? Bunun için arama kutucuğuna “Google gravity” yazmanız ve ardından “Kendimi şanslı hissediyorum” seçeneğine tıklamanız yeterli. Karşılaşacağınız görsel manzara ise sürpriz olsun.

Google’a 241543903 yazmayın!

Google’ın henüz çözülmeyen sırlarından birisi de 241543903 sayısı. Bu sayıyı arama kutusuna yazdığınızda karşınıza kafasını buzdolabına sokmuş insanlar çıkacak. Oldukça şaşırtıcı geldiyse, görselleri bir kontrol edin.

HABERNEDİYOR.COM / SEZGİN İLHAN - ÖZEL HABER

Yorumlar (0)