Google mühendisleri 2018'de Zoom'u satın alabilirdi

The Information'ın haberine göre Zoom bir zamanlar Google'da o kadar popülerdi ki bazı Google Cloud mühendisleri 2018'de Zoom'u satın almayı düşünüyorlardı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.05.2020, 21:29
Google mühendisleri 2018'de Zoom'u satın alabilirdi

Corona virüs salgını nedeniyle değişen gündelik hayatlarımız henüz normale dönmüş değil. Her ne kadar ülkelere göre kısıtlamalar farklı oranlarda gevşetilse de kişiler arası sosyal mesafe, uzunca bir süre daha korunacak gibi duruyor. Durum böyle olunca, kullanıcı sayılarında ciddi artış yaşanan video konferans uygulamaları da hayatımızın önemli bir noktasında kendine yer buluyor.

Bu dönemde özellikle Zoom'un kullanım oranı bir hayli arttı. Zoom'un yanı sıra teknoloji devleri Google ve Microsoft'un Meet ve Teams uygulamaları da hem kullanıcı sayılarını hem de günlük video konferans saatlerini ciddi anlamda artırdılar. Ancak uygulamaların bu denli rakip olması, şirketlerin bazı kısıtlamalar almasını da gerektirdi. Akabinde Google, çalışanlarının Zoom kullanmasını yasakladı. Her ne kadar bunun nedeni olarak Zoom'un güvenlik açıkları gösterilse de asıl hikaye Google'ın kendi uygulamasını ön plana çıkarmak istemesiydi ki şirkete de bu konuda hak vermemiz gerekiyor. 

Google mühendisleri, 2018'de Zoom'u satın almayı düşünüyordu

Meet yerine Zoom'u kullanan Google çalışanları

Vaziyet şu anda bu şekilde, ancak sadece 2 yıl önce işler çok daha farklıydı. The Information'ın haberine göre Zoom bir zamanlar Google'da o kadar popülerdi ki bazı Google Cloud mühendisleri 2018'de Zoom'u satın almayı bile düşünüyorlardı. O dönemde "birkaç bin" Google çalışanı, Hangouts Meet yerine Zoom'u kullanıyordu. Habere göre satın alma konusundaki tartışmaların, makul bir fiyatı değerlendirmek ve Google'ın sunucularında Zoom çalıştırma maliyetini hesaplamak kadar ileri gittiği bildirildi. Ancak geçmişe dönüp baktığımızda tartışmalar bunun ötesine geçmiş gibi görünmüyor.

Her ne kadar Zoom ve eski adıyla Hangouts Meet, şimdiki adıyla sadece Meet, ciddi bir rekabet içinde olsalar bile Zoom'un kullanıcı sayısı şu anda diğerlerinden çok daha fazla ve her geçen gün artmaya devam ediyor. Ancak Meet'e gelen Gmail entegrasyonu ile son birkaç haftada kullanıcı sayısında artış yaşanmaya başlandı. Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin ilk çeyrek gelirlerini açıklarken, Google'ın video konferans uygulaması Meet'in günde yaklaşık 3 milyon kullanıcı eklediğini duyurdu.

Sonuç olarak Google ve diğerleri, video konferans konusunda hala Zoom'u yakalamaya çalışıyor, fakat sektördeki oyuncular arttıkça bu alanda nasıl bir gelişme kaydedileceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)