Google Maps (Haritalar) Nedir?

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.09.2020, 12:27
Google Maps (Haritalar) Nedir?

Google Maps, Google tarafından tamamen ücretsiz bir biçimde tüm dünyanın kullanımına sunulan online harita ve yön bulma uygulaması olarak hizmet vermektedir. Uygulama olmasının da ötesinde, bilgisayar ve benzeri sistemler üzerinden, bir web portalı üzerinden ulaşılabilen Google Maps, bizlere eşsiz faydalar sağlamaktadır. Google tarafından geliştirilen bu teknoloji, yön bulma duygusu konusunda zayıf bireylere ve özellikle yol tarifi sormaktan çekinen insanlara kusursuz bir fayda sağlamaktadır. Navigasyon denince akla gelen ilk navigatör olma özelliğine de katkı yapan Google Maps, hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor.

Google Maps Nedir?

Google Maps, bugün ki navigasyon teknolojisinin mimarisini gerçekleştirmese dahi, teknolojinin tamamen ilerletilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Günümüzde pek çok insan yol ve iz bilmeden, Google Maps sayesinde dünyanın diğer ucuna gidebiliyor. Bu gibi takdire şayan bir fayda sağlayan Google Maps’in tek özelliği bu da değil. Restoran hizmetleri tarafından siparişlerin gideceği adreslerin bulunmasına, kişilerin yolculukta yön bulmasına, hiç bilmediğiniz bir yere gitme konusunda kimseden yardım almamanıza olanak sağlayan Google Maps, aynı zamanda haritada lokasyon belirtmeye de yaramaktadır. Bir harita uygulamasına kıyasla çok daha fazla imkân dahilinde karşınıza çıkan Maps Google, şirketinizin, dükkanınızın, evinizin tek tıkla bulunabilmesine de olanak tanıyor.

Google Haritalar Hizmetleri

Google Maps ya da Türkçe adı ile Google Haritalar, hayatı kolaylaştırabilmek adına birçok özelliği bir arada bulunduruyor. Örneğin, Google Maps 3D özelliği sayesinde sokak gezme özelliğinden faydalanabiliyor, gidemeseniz dahi görebileceğiniz her yere Google Haritalar sayesinde göz atabiliyorsunuz. Caddeleri, sokakları ve dünyadaki açık alan adına her noktayı görüntüleyebileceğiniz bu özel uygulama, Google araçlarının ulaşabildiği her noktada sürekli olarak güncelleniyorlar. Ek olarak, cafeler, restoranlar, iş yerleri, AVMler, akla gelebilecek her türden mekân, Google üzerinden işaretleniyor ve yer bildirimi girişi yapıyorlar. Bu sayede, Google Maps üzerinden en yakın ATM, restoran, cafe gibi yerleri kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Tek bir tık ile adres tarifine bağlanıp, doğrudan navigasyona yönlendirme özelliği sayesinde, asla kaybolmadan yön bulabiliyor, gitmek istediğiniz yere kolayca erişim sağlayabiliyorsunuz. Dilediğiniz güzergâh tercihini (ücretli/ücretsiz vb.) yapabiliyor ve kusursuz desteği ile dünyanın her noktasına gidebiliyorsunuz. Kısacası, Google Maps iyi ki var!

Yorumlar (1)