Google, kullanıcılarının videolarını yabancılara gönderdi!

Google, kullanıcılar tarafından depolanan videoları yaşanan bir hata nedeniyle üçüncü kişilerle paylaştı. Bu hatadan kullanıcıların yüzde 0,01'inin etkilendiği açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.02.2020, 10:55 05.02.2020, 13:00
Google, kullanıcılarının videolarını yabancılara gönderdi!

Kullanıcıların video ve fotoğraf arşivlerini yedeklemek için kullandığı "Google Fotoğraflar" platformu, ortaya çıkan hata nedeniyle bazı kullanıcıların videolarını yabancı kişilerle paylaştı. Olayın ortaya çıkması birçok kullanıcıda korku yaratsa da Google, bu veri çıkışı hatasının kullanıcıların sadece yüzde 0,01'lik dilimini etkilediğini ve sorunun düzeltildiğini açıkladı.

"Android Authority"nin haberine göre, özellikle telefonlarında Android işletim sistemi kullananların fotoğraf ve videolarını yedeklemek için kullandığı "Google Fotoğraflar", kısa süre önce sistemde meydana gelen bir hatadan dolayı bazı kullanıcıların videolarını üçüncü kişilere gönderdi.


"Jon Oberheide" isimli bir Twitter kullanıcısı, konuyla ilgili olarak Google'a e-posta atarak iletişime geçti. Google ise 21 ve 25 Kasım tarihleri arasında Google'ın veri servisinin etkilendiği bir hata yaşandığını kabul ederek, Oberheide'ın hesabındaki birçok videonun bu sorundan etkilenmiş olabileceğini belirtti.

Olayın Twitter'da hızla yayılması üzerine ise Google, "9to5Google" adlı internet sitesine bir açıklama yaptı. Google'ın yaptığı açıklamada sorunun hızla çözüldüğü ve platformdaki fotoğrafların ortaya çıkan hatadan etkilenmediği belirtildi. Veri gizliliği ve güvenliği açısından paniğe yol açan olay sonrası, pek çok "Google Fotoğraflar" kullanıcısı şirketi eleştirdi.

Şirket,  "Google Fotoğraflar" kullanıcılarının yüzde 0.01'inden azının hatadan etkilendiğini belirtse de, toplam kullanıcı sayısı düşünüldüğünde bu oran, 1 milyar kullanıcı arasında 100 bin kişiye denk geliyor.

Sorundan etkilenen video sayısı belirtilmedi

Oberheide Twitter'da yaptığı ilk paylaşımdan 10 saat sonra attığı tweette, Google'ın kendisine gönderdiği yeni bir e-postanın ekran görüntülerine yer verdi. Google'dan, bu sorundan kaç videonun etkilendiğine dair detaylı bilgi ve veri talebinde bulunan Oberheide'ın bu talebi üzerine gelen cevap ise, "Ne yazık ki size sorundan etkilenmiş videoların tam listesini sunamayız” şeklinde oldu. Yaşanan sorunun nedeniyle kullanıcılardan özür dileyen Google'ın bu yanıtı vermesi ve verileri detaylı olarak paylaşmaması dikkat çekti.


 

Yorumlar (0)