Google, iOS krallığını yıkacak uygulamasını yayınladı

Google, “Verilerimiz sebebiyle iPhone’dan vazgeçemiyoruz.” diyen kullanıcılar için Android’e geçişi kolaylaştıran özel bir uygulama geliştirdi. “Switch to Android” uygulamasını duyuran şirket, Android telefonlara geçişte veri aktarımını kolaylaştırmayı sağladı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.04.2022, 17:17
Google, iOS krallığını yıkacak uygulamasını yayınladı

Android telefon kullanıcılarının bir numaralı dostu, arama motorlarının devi Google, kullanıcıları iOS’tan vazgeçirebilmek için yeni bir yöntem buldu. Tek rakibi Apple’ın ürünleri olan iPhone ve iPad’ler için yeni bir uygulama geliştiren Google, iOS cihazdan Android cihaza geçişi kolaylaştıracak uygulamasının ismini “Switch to Android” olarak duyurdu. 



Veri kaybetme endişesi tarih oluyor

Günümüzde iOS tabanlı verilerini kaybetmemek için Apple cihaz kullanmaya devam eden binlerce kullanıcının talebini yerine getiren Google, App Store’unda yayınladığı bu uygulamayla Apple cihazlardaki tüm verilerin kaliteli, net ve güvenli şekilde Android cihaza aktarılmasının önünü açtı. Türkçesi “Android’e Geç” olan uygulama, Apple cihazdaki video, fotoğraf, takvim, notlar, rehber, mesajlar ve diğer önemli bilgileri kolaylıkla Android cihaza aktarabiliyor. 



Uygulama, resmi olarak açıklanmadı

Ancak böyle bir uygulamanın varlığı, Google tarafından resmi olarak açıklanmadı. Hatta App Store üzerinde arama yapıldığında bu uygulama çıkmıyor. Bu uygulamayı indirebilmenin tek yolu, ilgili bağlantıyı açmak olarak biliniyor. 

Yorumlar (0)