Google'ın çok beklenen Stadia'sının çıkış tarihi netleşti

Google'ın uzun zamandır beklenen, daha önce kasım olarak açıklanan Stadia servisinin tam çıkış tarihi netleşti. Stadia kullanıcılarla 19 Kasım'da paylaşılacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2019, 11:30
Google'ın çok beklenen Stadia'sının çıkış tarihi netleşti

Daha önceleri kasım ayında kullanıcılarla buluşacağı açıklanan Google Stadia için çıkış tarihi bu kez netleşti. Düzenlenen Google etkinliğinde oyun deneyimini yeni nesilde kullanıcılarla ne zaman paylaşılacağı açıklandı.

Google Stadia’nın çıkış tarihi…

Google’ın stadia servisinin çıkış tarihi, etkinlikte gerçekleştirilen açıklamaya göre 19 Kasım olacak. Bununla birlikte bundan önce kasım ayı için verilen yaklaşık tarih de detaylıca netleşmiş oldu.

Stadia’nın ücreti aylık 9.99 dolar olarak açıklanmıştı. Bunun dışında Stadia Founder’s Edition aboneliğine sahip olmak isteyenlerse 129,99 dolar fiyatı gözden çıkarması gerekiyor.

Google'ın Stadia servisi oyun konsollarına, oyun yükleme süresine ve indirmeye olan bağlılığı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Google Stadia nedir?

Google Stadia, Google’ın oyun konsollarından bağımsız bir oyun oynama platformu. Bu platform üyelik sistemiyle çalışıyor. Aylık belirli bir miktar ödeme karşılığında, tek etken internet hızınızın ne kadar iyi olduğu ve buna bağlı olarak istediğiniz oyunları, indirme, satın alma vb. işlemler olmadan saniyeler içerisinde oynayabiliyorsunuz.

Stadia aynı zamanda bir grafik işlemciye olan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor. 4K 60 FPS’e kadar oyun deneyimi sunabilen Stadia Wi-Fi üzerinden direk Stadia’nın bağlı olduğu Google Data Center’a bağlanıyor.

Tabi oyunları akıcı olarak oynayabilmek için belirli bir hızın olması gerekli. Bu değerler 1080p 60 FPS için 25 mbps, 4K 60 FPS için ise 30 mbps olarak açıklandı.

Yorumlar (0)