Google hesabı olanlar dikkat: Milyonlarca hesap kalıcı olarak silinecek

Google duyurduğu yeni güncellemesiyle birlikte 2021'den bu yana kullanılmadığı tespit edilen milyonlarca hesabın, kalıcı olarak silinmesini sağlayacak. Google’ının yeni politikasının dolandırıcılık ve hesap hırsızlığına karşı önlem almayı amaçladığı belirtildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.05.2023, 10:13 18.05.2023, 16:56 Şeyda Gül
Google hesabı olanlar dikkat: Milyonlarca hesap kalıcı olarak silinecek

Google, son günlerin en büyük güncellemesini duyurdu. Yeni güncelleme en az 2 yıldır kullanılmayan veya oturum açılmayan Gmail, Drive ve Fotoğraflar hesaplarını kapsayacak. Güncellemeyi duyuran bir blog gönderisinde Google, eski hesapların kimlik avı dolandırıcılığı, bilgisayar korsanlığı ve spam gibi tehditler oluşturduğunu söyledi. Bu tehditlere karşı daha savunmasız olması nedeniyle yeni politikanın öncelikle güvenlik nedenleriyle ilgili olduğu belirtildi.

Aktif hesaplara göre en az 10 kat daha düşük

Google paylaşımında, "Dahili analizimiz, terk edilmiş hesapların 2 adımlı doğrulama kurulumuna sahip olma olasılığının aktif hesaplara göre en az 10 kat daha düşük olduğunu gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

Bu hesapların genellikle daha savunmasız olduğu belirtilen gönderide, “Bir hesap bir kez ele geçirildiğinde, kimlik hırsızlığından, spam gibi kötü amaçlı içerik vektörüne kadar her şey için kullanılabilir” denildi.

Güncelleme bu haftadan itibaren geçerli

Güncellemenin bu haftadan itibaren geçerli olacağını duyuran teknoloji devi, Aralık 2023'e kadar hiçbir hesabın silinmeyeceğini duyurdu. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Google, “Oluşturulan ve bir daha hiç kullanılmayan hesaplardan başlayarak aşamalı bir yaklaşım izleyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Silmeden önce e-posta gönderilecek

Google, bir hesabı silmeden önce, hem hesabın e-posta adresine hem de kurtarma e-postasına silinmeden önceki aylar boyunca birden fazla bildirim göndereceklerini açıkladı.

Yorumlar (0)