Google Gravity Kendimi Şanslı Hissediyorum

Dünya çapında en çok kullanılan arama motoru olarak bilinen Google pek bilinmeyen ve bir o kadar da eğlenceli özelliklere sahiptir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.02.2021, 01:35
Google Gravity Kendimi Şanslı Hissediyorum

Bunlardan biri Google Gravity kendimi şanslı hissediyorum butonudur. Arama motorunun ana sayfasında yer alan ve kullanıcılar tarafından çok fazla ilgi görmeyen bu buton aslında farklı bir özelliğe sahiptir.

 Google’ın en eski eklentilerinden biri olan kendimi şanslı hissediyorum butonu aslında daha hızlı arama yapabilmek için geliştirilmiştir. Bu buton yapılan aramaları reklamlardan arındırarak doğrudan kullanıcının arama sonuçlarına ulaşmasını sağlar ve böylece zaman kaybı yaşanmasını önler. İlk oluşturulduğunda bu şekilde görevlendirilen butonun içeriği zamanla değiştirilmiş ve doodle sayfasına yönelik kullanılmaya başlanmıştır.

Google Gravity Kendimi Şansı Hissediyorum Ne İşe Yarar?

Google’da bulunan kendimi şanslı hissediyorum butonu ile örneği bir site azı yazılıp buna basarak arama yapıldığında doğrudan o sitenin ana sayfasına yönlendirme yapılırdı. Fakat kullanıcıların bunu pek fazla kullanmaması Google’ın zarar etmesine sebep oldu. Bu nedenle butonun kullanım amacı değiştirildi.

Yeni kullanım şekillerinden biri Google Gravity olan Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu yerçekimsiz Google kullanımı olarak ifade edilir. Yani Google arama sekmesine “Google Gravity” yazılıp bu butona tıklandığında ekranda yer çekimi kaybolacak, tüm yazılar aşağı doğru düşecektir. Puzzle parçası gibi olan yazılar tutup sürüklenebilir ve sağdan sola savrulabilir. Mouse ile hareket ettirilebilen parçalar 360 derece dönmektedir. Bu uygulamanın amacı arama motorunu ziyaret eden kişilerin eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamaktır.

Kendimi şanslı hissediyorum butonu Google Gravity haricinde Google Photos, Google Doodles, Atari Breakout ve Mentalplex gibi kullanım alanlarına da sahiptir. Örneğin Google Doodles üzerindeki görevi animasyon arşivine yönlendirmektir. Yani bu butona tıklandığında Google’ın tüm özel günler için hazırladığı hareketli içeriklere erişilebilir.

Yorumlar (39)
Lale gül 3 yıl önce
Cellat sella sella/kurbane kurbanee
Mahmut 3 yıl önce
İnşAllah güzeldir
dfdsffds 3 yıl önce
kjhııhh
Kişi 3 yıl önce
nah alırsın
Doğan 2 yıl önce
Nasıl
yusef 2 yıl önce
abi çok güzel
FATİME 2 yıl önce
NAH
İsiom 2 yıl önce
Jsjsj
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın