Google gizli mod özelliğini Haritalar’a getirdi

Google tarafından Haritalar uygulamasına gizli mod özelliğinin getirildiği duyuruldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2019, 10:48
Google gizli mod özelliğini Haritalar’a getirdi

Google tarafından içerisinde bulunduğumuz yılın Eylül ayında Haritalar uygulamasına Gizli Mod özelliğinin geleceği açıklanmıştı. Aradan birkaç ay geçti ve işte Google tarafından uygulamanın yeni özelliğinin geldiği açıklandı. Şimdilik sınırlı kullanıcıya ulaşan yeni özellik zaman içerisinde tüm kullanıcılara ulaşacak.

Haritalar’ın gizli mod özelliğiyle birlikte kullanıcıların seyahat ettiği lokasyonlar artık kayıt altına alınmayacak. Bununla birlikte uygulama tarafından konum geçmişi de tutulmayacak. Kullanıcı bilgileri gizli modda uygulamaya kaydedilmediği için doğal olarak veri iyileştirilmesi adıma da şirket tarafından kullanılmayacak. Fakat Haritalar kullanmasa da diğer Google uygulamaları tarafından bilgilerinizin saklandığını gözetmekte fayda var.

Şimdilik Android’de bulunan bu özellik yakın bir zaman da iOS için de sunulacak. Ancak konuya ilişkin net bir tarih yok.

Eğer bir Android cihazınız varsa ve yeni gizli mod özelliğini kullanmak istiyorsanız şunları yapmanız gerek:

Uygulamayı açın – Profil fotoğrafınıza tıklayın – Gizli modu aç özelliğinin üzerine dokunun.

Dünyaca ünlü arama motoru Google çok uzun bir zamandır gizli mod özelliği bütün uygulamalarına dahil etmek için çaba sarfediyor. Özellikle Haritalar’ın konum bazlı çalıştığını dikkate alırsak gizlilik modu büyük bir artı olarak karşımıza çıkıyor.

Yorumlar (0)