Google Fotoğraflar yakında ücretli oluyor

Google tarafından, sınırsız bir depolama alanı sunulan Fotoğraflar hizmeti 1 Haziran 2021 itibarıyla ücretli oluyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2020, 13:35
Google Fotoğraflar yakında ücretli oluyor

Google'ın daimi olarak yeni özellikler sunduğu Fotoğraflar uygulaması, dünyada milyonlarca kullanıcı tarafından kullanıyor. Fakat Amerika Birleşik Devletleri merkezli firma, Fotoğraflar uygulaması için köklü bir değişiklik yapıyor.

1 Haziran 2021 tarihi sonrasında Fotoğraflar uygulamasının ücretsiz olarak sunduğu sınırsız depolama hizmeti bitecek. Bu tarihin ardından çekilmiş olan bütün videolar ve fotoğraflar, otomatik olarak Google One'daki 15 GB'lık ücretsiz alana kaydedilecek.

Depolama dolarsa eğer ücret ödenecek

Google tarafından sunulan 15GB'lık ücretsiz bulut depolama hizmeti dolduğunda ise, kullanıcılar ek ücret ödeyip depolamayı arttırabilecek.

Bununla birlikte firma, 1 Haziran 2021 sonrasında E-Tablolar, Drive, Slaytlar da dahil olmak üzere bütün Google hizmetlerinin Google One'ın 15GB ücretsiz depolama hizmetine aktarılacağını ifade ediyor.

Google Pixel telefon kullananlar ücret ödemeyecek

Google'ın yaptığı açıklamada Pixel serisi bir akıllı telefonu olan kullanıcılar yapılan değişiklikten etkilenmeyecekler ve Fotoğraflar uygulamasını ücretsiz olarak kullanmayı sürdürebilecekler.

15GB ücretsiz depolama alanının bitmesinin ardından, Türkiye kullanıcıları aşağıdaki ücretlerle depolama alanını arttırabilecek.

Yorumlar (0)