Google ebeveynlere artık fotoğraf silme imkanı verecek

Google tarafından artık reşit olmayan kişilerin de fotoğraflarının arama sonuçlarından kaldırılması hususunda ebeveynlerin istekleri doğrultusunda izin verilecek. Ağustos ayında duyurulan özelliğin yakın zamanda hayata geçmesi planlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.10.2021, 11:37
Google ebeveynlere artık fotoğraf silme imkanı verecek

Google, 18 yaşından küçük olan kişilere ait olan fotoğrafların, ailelerin istekleri doğrultusunda arama sonuçlarından çıkartılabileceğini paylaştı.

Google’ın bu yeni gizlilik seçeneği 18 yaşın altında olan kullanıcılar için öncesinde ek korumalar oluşturmak maksadıyla Ağustos ayında duyurmuş olduğu özelliklerden bir tanesiydi.

Google’ın aldığı diğer önlemler arasında ise ‘Youtube çocuk’ içeriği bulunuyor.

Ebeveynler isterlerse kaldırabilecek

Ebeveynler artık 18 yaşın altındaki çocuklar için istek formu doldurup arama motorundan bir fotoğrafı çıkarmasını talep edebilecek.

Google’ın bütün istekleri inceleyip gerektiği zaman da ek doğrulama sorularıyla takip edeceği ifade ediliyor.

Tamamen silinmesi için web sitesiyle iletişime geçilme

Fakat şirket bunun, internet üzerinden fotoğrafın bütünüyle kaldırılması anlamını taşımadığını, insanların bütünüyle o içeriğin siteden kaldırılması için web sitesinin yöneticisiyle iletişime geçmesi gerektiğini kaydetti.

Firma tarafından görseller kaldırıldığı zaman geri bildirim verilecek ve bu kişilerin haberleri beklemesine gerek olmayacak.

Yorumlar (0)