Google duyurdu! Play Store’dan hepsi kaldırılacak

Android kullanıcılarının güvenliğini daha etkin bir şekilde sağlamak amacıyla yeni bir karar alan Google, Play Store bünyesinde bulunan güncelliğini kaybetmiş tüm uygulamaların kaldırılacağını duyurdu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.04.2022, 14:22 10.04.2022, 09:18
Google duyurdu! Play Store’dan hepsi kaldırılacak

Milyonlarca Android kullanıcısını yakından ilgilendiren kararla ile bir açıklama paylaşan Google, Play Store bünyesinde 2,8 milyonu aşkın uygulamanın bulunduğu açıkladı. Yapılan açıklamada bu uygulamalar içinde güncelliğini yitirmiş ve kullanıcılar için güvenlik tehdidi barındırabilecek uygulamaların kaldırılacağını duyuran Google, Android kullanıcılarının güvenliği için gerekli adımların atılacağını açıkladı. 

Play Store bünyesinde yer alan ve güncelliğini yitirmiş yüzlerce uygulama silinecek

Yazılım devi tarafından alınan bu kararın Play Store bünyesinde bulunan yüzlerce uygulamayı içermesi bekleniyor. Bu konuda Google tarafından yapılan açıklamada, her şeye rağmen Play Store’un ev sahipliği yaptığı uygulamalarının büyük çoğunluğunun güncelliğini koruduğunu ve tüm güvenlik testlerinden geçtiği aktarıldı. 

Uygulamaların API (Application Programming Interface) seviyesine erişmesi gerekiyor

Uzmanlar tarafından konuyla ilgili yapılan değerlendirmede, Play Store’da yer alan uygulamaların en son kullanılan Android sürümünden sonraki 2 sene içinde talep edilen API (Application Programming Interface) seviyesine erişmesinin amaçlandığı belirtildi. Bu seviyeye erişemeyen uygulamalar ise ‘Android Geliştirici Bloğu’nda ilan edilecek ve telefonlara olan erişimine izin verilmeyecek. 

Google, Play Store bünyesinde yer alan çoğu uygulamanın gerekli kriterlere sahip olduğunu açıkladı

Dünyaca ünlü yazılım devi tarafından yapılan açıklamada, hayata geçirilecek olan yeni politikanın Android kullanıcılarının daha güvenli ve daha verimli bir şekilde Play Store’dan faydalanabilmesi amacıyla kararlaştırıldığı duyuruldu. Play Store’da yer alan uygulamaların ezici çoğunluğunun gerekli kriterlere uyum sağladığını açıklayan Google, kısıtlı sayıdaki uygulamalar için ise gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyu ile paylaştı. 

Yeni düzenlemeler 1 Kasım’da faaliyete geçecek

Google, kısa süre önce de Play Project’i hayata geçirmiş, bu sayede Play Store’daki uygulamaların güvenlik taramalarının gerçekleştirilmesine yeni bir kolaylık getirmişti. Öte yandan şirket tarafından yapılan bir diğer bilgilendirmede, karar alınan yeni düzenlenmelerin 1 Kasım’da faaliyete geçeceği duyuruldu. 

Yorumlar (0)