Google'dan tartışma yaratan değişiklik: Kullanıcılardan tepki geldi!

Google Play Store için tasarlanan yeni arayüzde uygulama izinleri sekmesinin yerine Veri Güvenliği’nin yer aldığı aktarıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.07.2022, 17:42 18.07.2022, 13:55
Google'dan tartışma yaratan değişiklik: Kullanıcılardan tepki geldi!

Kötü niyetli kişiler, Google Play ve App Store’da yayınlamış oldukları uygulamalar ile akıllı telefonları kontrol edebiliyor.

Uygulama izinleri sekmesi artık yok

Google Play Store, kullanıcıların sık sık kontrol ettiği uygulama izinleri sekmesi yerine, yeni tasarımda Veri Güvenliği özelliğini ekledi.

Günümüzde sanal dünyanın en kritik konularından biri de kişisel veri güvenliği oldu. Uygulama mağazaları, veri ihlaline yol açan kötü niyetli yazılımlar ile ilgili yeterince güvenli değil.

Geçen aylarda tasarım değişikliği yapan Google Play Store, Veri Güvenliği ismini verdiği özelliğini açıkladı. Mayıs ayında bildirilen Veri Güvenliği özelliği, 20 Temmuz’dan sonra bütün uygulama geliştiriciler için zorunlu olacak. 

Kullanıcıların uygulama ile ilgili bilgi edinmesine imkan tanıyan Veri Güvenliği sekmesi, uygulama geliştiricileri tarafından tasarlanıyor. Yeni arayüzde, uygulama izinleri kısmının yerini Veri Güvenliği özelliğinin aldığı görülüyor. Uygulama izinlerinin kaldırılması sebebiyle bazı kullanıcılar, Google’a tepki gösterdi.

“Geliştiricilere ceza verilecek”

Uygulama izinleri, Google’ın geliştirmiş olduğu araç ile otomatik bir şekilde oluşturuluyor. Google, geliştiricilerin yüklemiş olduğu uygulamaları araştırarak hangi izinlere ihtiyaç duyduğuna ilişkin bilgi veriyor.

Analistler, Veri Güvenliği’nin geliştiriciler tarafından oluşturulması sebebiyle güvenlik zaafiyeti oluşabileceğine dikkat çekti. Google, aktarılan bilgilerin yanlış olması durumunda geliştiricilere ceza verileceğini açıkladı.

Yorumlar (0)