Google'dan sürücüsüz araç raporu: 2 yıl, 10 bin km yol, 0 ölümcül kaza!

Google tarafından 2 seneye yakın sürede toplamda 10 milyona kilometreye yakın yol kat eden sürücüsüz araçlara ilişkin bir rapor paylaşıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.11.2020, 22:10 03.11.2020, 22:16
Google'dan sürücüsüz araç raporu: 2 yıl, 10 bin km yol, 0 ölümcül kaza!

Google arama motoru olmaktan çıkalı çok uzun bir zaman oldu. Teknoloji firmasının Android ve mobil teknolojilerinin dışında birçok alanda da yatırımı bulunuyor. Bunların bir tanesi de otomotiv alanı. Google bilindiği üzere bir zamandan beri otonom araçlar üzerinde çalışıyor. Firmanın çatı şirketi olan Alphabet, Phoenix kentinde 2019 senesinin başından bu zamana dek devam ettirdiği trafiğe açık sürücüsüz araç çalışmalarına ilişkin bir rapor paylaştı.

9.8 milyon kilometrelik sürüşün detayları...

NTV'nin haberinde 6.1 milyon mil yani yaklaşık olarak 9.8 milyon kilometrelik insansız otomobil serüveninin detayları paylaşıldı. Google'ın çatı firması olan Alphabet'in otonom araç girişimi olan Waymo şirketi geçtiğimiz yıl ve bu senenin ilk 9 ayında birçok farklı teste tabi tutuldu.

Şirket tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletindeki Phoenix şehrinde 2019 senesinin başından beri Waymo araçları gözlemcili ve gözlemcisiz olmak üzere toplamda 9.76 milyon kilometrelik test sürüşü gerçekleştirdi. 

Araçların toplamda 47 defa bir araç bisikletli veya yayayla temasta bulunduğu ve bunlardan 18'inin ise kazayla sonuçlandığı, kazalardan hiçbirinde ölümcül bir sonucun ortaya çıkmadığı ifade edildi.

Yorumlar (0)