Google'dan Chrome için hack uyarısı: Milyarlarca cihaz tehlikede!

Milyarlarca kullanıcısı olan Google’a ait olan Chrome tarayıcısı hackerların hedefi oldu. Firma, 30 açığın 7'sinin yüksek risk barındırdığını açıkladı. Google, söz konusu hatalar için güncelleme paylaşıyor. Kullanıcılar otomatik güncellemeyi beklemeden söz konusu bilgilerini güvende tutabilir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.04.2022, 16:53
Google'dan Chrome için hack uyarısı: Milyarlarca cihaz tehlikede!

Dünyanın en büyük arama motoru olarak bilinen Google'a ait olan Chrome isimli tarayıcı, milyarlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor. Google, Chrome kullanıcılarına uyarılarda bulundu. 

‘Güvenlik güncellemesinde 30’dan fazla açık var’

Firmanın güvenlik güncellemesinde, Chrome'da 30'u aşkın açık bulunduğu kaydedildi. Bu açıklardan 7’sinin yüksek tehlike barındırdığı ve halihazırda kullanıcılardan bazılarının etkilendiği aktarıldı. Chrome hem bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda işletim sistemi farketmeksizin en fazla kullanılan tarayıcı olarak değerlendiriliyor.

Google, durumdan etkilenen kullanıcılara yönelik ayrıntı vermekten kaçındı. Chrome kullanıcıları için şirket, kısa süre içinde güvenlik güncellemelerinin yapılacağını açıkladı. 

Yapılması gerekenler!

Belirli aralıklarla Chrome, otomatik güncellemeler paylaşıyor. Fakat kullanıcılar güvenlik güncellemesinin bir anda geldiği bu periyotları beklemek zorunda değil. Masaüstünde otomatik güncellemeye ihtiyaç duymadan kullanıcılar, Chrome'u güncelleyebilir.

İşte adımlar;

1 - Chrome'da sağ üst bölümde üst üste konumlanan üç noktayı tıklayın.

2- Daha sonra sırasıyla Ayarlar > Yardım > Google Chrome Hakkında yönergelerini takip edin. 

3- Google'ın son güncellemesini indirin ve sistemden uyarı geldiğinde Chrome'u yeniden başlatın.

Yorumlar (0)