Google'da görsel aramak artık daha kolay olacak

Google'ın en çok kullanılan servislerinden biri olan Görseller için yepyeni bir özellik daha getiriliyor. Yeni güncellemeyle artık fotoğrafın türünün ne olduğu siteye gitmeden anlaşılabilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.02.2020, 20:36
Google'da görsel aramak artık daha kolay olacak

Günümüzde internet erişimi ve Google ile birlikte birçok Google servisini farkında olarak ya da olmayarak kullanıyoruz. Google Görseller de bu hizmetlerden önemli bir tanesi. İşte Google tarafından Görseller hizmetine yepyeni bir güncelleme gelecek.

Google Görseller yeni bir görünüme kavuşuyor

Google’ın görsel arama sonuçlarında ilk bakışta çok fazla detaya ulaşabildiğimiz söylenemez. Görseller sonuçlarında her görselin sol alt tarafında boyut yer alırken ayrıca kaynak sayfanın başlığını ve URL adresini görüyoruz. Ancak arama devi, bu sayfada bir değişikliğe gidiyor. 

Google, bu hafta başlayarak masaüstü görsel arama sonuçlarında kaynak görselle ilgili daha çok bilgi veren bir değişikliğe gidiyor. Şirket, görsellerin boyutlarının olduğu kısma kaynak görselin ne olduğuyla ilgili yeni ikonlar getirmeye hazırlanıyor.

Görsellerin sol alt köşesinde belirecek olan yeni ikonlar; sizin bir satış sayfasına mı, tarif sayfasına mı yoksa video içeriğine mi yönlendirileceğinizi gösterecek. Yani alışveriş amacıyla yaptığınız bir aramada, etiket ikonu olan görsellere tıklayarak alışveriş sayfasına ulaşabileceksiniz. Tabii Google görsel boyutlarını da tamamen ortadan kaldırmıyor. Görselin üstüne tıkladığınızda görselin boyutu bilgisine ulaşabileceksiniz.

Yorumlar (0)