Google, çok kullanılan uygulamasını Ukrayna’da devre dışı bıraktı

Google, küresel olarak en çok kullanılan hizmetlerinden olan Haritalar (Google Maps) uygulamasını Ukrayna’da durdurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.03.2022, 11:38 02.03.2022, 13:52
Google, çok kullanılan uygulamasını Ukrayna’da devre dışı bıraktı

Her ay milyarlarca insan tarafından kullanılan Google Haritalar, yalnızca bir tür harita uygulaması olmakla kalmıyor. İşletme profillerine, yerel rehberlere, fotoğraflara, işletmeler hakkında değerlendirmelere, canlı trafik akışına, restoran/cafe yoğunluğu verilerine de sahip olan uygulama, dünyanın her bölgesinden geniş alanları kapsıyor.



Google, Ukraynalılara hem destek hem köstek oldu

Ukrayna-Rusya savaşı kızışırken sivil halkın bölgeden tahliye edilme sürecinde haritalara büyük oranda ihtiyaç duyuluyor. Google Haritalar uygulaması son bir haftada ülkede en çok kullanılan uygulamalardan biri olmuşken Google, uygulamasını ülkede devre dışı bıraktı. Ukraynalıların en çok kullandığı bu uygulamanın devre dışı bırakılması, sivil halk için umutları yıkan bir eylem oldu. Ancak Google bunun Ukraynalıların lehine yapıldığını ifade etti.



Google, Ukrayna’ya verdiği desteği eylemleriyle gösteriyor

Savaşın başladığı günden bu yana Ukraynalı sivillerin nerede bulunduğu, hangi işletmelerin açık olduğu, canlı trafik verisi gibi pek çok etkinlik Google Haritalar üzerinden kolaylıkla görülüyordu. Rusların Ukraynalıları izlemesine kesinti vermek isteyen Google, savaş boyunca bu hizmetin kullanılmayacağını duyurdu. ABD’nin en popüler şirketi daha önce de Google Pay’in (çevrim içi ödeme hizmeti) Rusya’da kullanılmasının durdurulduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)