Google Çeviri Nedir? Fonksiyonları Nelerdir?

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.09.2020, 14:47
Google Çeviri Nedir? Fonksiyonları Nelerdir?

Google’ın kullanıcıları için sunduğu ve en çok kullanılan hizmetlerin başında Google çeviri hizmetleri gelir. Sadece kelime ve cümle çevirmekle kalmayan bu uygulama internet kullanıcılarının kolay bir şekilde her türlü bilgiye ulaşmasını sağlıyor.

Google Çeviri Nedir?

Kelimeler, cümleler, metinler hatta komple internet sayfalarını çeviren bu platform tüm internet kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor. 28 Nisan 2006 yılında İngilizce ve Arapça çeviriler yaparak hizmet vermeye başlamıştır. Şuan geldiği noktada ise 100’den fazla dil destekliyor. Günlük hizmet verdiği kullanıcı sayısı ise 300 milyonun üzerindedir. 1 Şubat 2009 yılından bu yana da Türkçe çevirilere destekler sunuyor. Destek sağlanan tüm dillerde Google çeviri üzerinde birbirine çeviriler yapılabiliyor. Hatta çevirileri daha sonra görmek için kaydedebilirsiniz. Kayıt yaparken alfabetik sıralama ile saklama imkanı da veriliyor.

Google Çeviri Fonksiyonları Nelerdir?

* İstediğiniz dilde kelime çevirisi yapabilirsiniz.

* Komple web sayfasını istenilen dilde görüntüleyebilirsiniz.

* Uzantıları .docx, .odf, .pdf, txt, pptx, xls, ps olan belgeleri yüklediğinizde istenilen dile çevirileri yapılır.

* Görüntü üzerindeki kelimeleri ya da kamera ile aldığınız görüntülerdeki kelimeleri çevirilerini yaptırabilirsiniz.

* Telefonlarda kullanılan kalemler ile yazdıklarınızı da çevirileri yapılabilir.

Çevirilerde uygulamanın amacı en iyi tercüme hizmeti sunma üzerinedir. Bu nedenle en uygun olabilecek kalıpları çeviri sonucu olarak sunar.

Google Çeviri Nasıl Kullanılır?

Oldukça pratik bir şekilde kullanılan Google çeviri tablet, bilgisayar ve telefon gibi tüm akıllı cihazlar üzerinde internet sitesine girerek kullanmak mümkündür. Ayrıca uygulama mağazaları üzerinden indirerek kullanılabilir. Google Translate sayfasına girdiğinizde dil algıla seçeneğini kullanarak çeviri için otomatik algılama kullanabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda dillerin karakterlerinin birbirine çok benzemesi nedeni ile elle seçmek gerekli olabilir. Çeviri alanı ve hedef dil seçimlerinin ardından çeviri otomatik olarak karşınıza geliyor. Sesli kullanmak için mikrofon özelliğine tıklamak yeterlidir. Uygulamanın çevrimdışı kullanılması da kullanımlara olan ilgiyi gün geçtikçe artırıyor.

Yorumlar (2)
Mehmet 4 yıl önce
Cizre köyü amerin
ahmet 1 yıl önce
çok kötü