Google Akademik

Bilimsel araştırmalarla ilgili akademisyenlerin ve araştırmacıların yapmış oldukları değerlendirmeleri bir havuzda toplamanın en kolay yolu Google Akademik olurken, doğru bilgiye erişim de mümkündür.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.06.2020, 21:00
Google Akademik

Bilimsel ve akademik araştırmalar yapan kullanıcıların genellikle araştırmalarını internet üzerinden yaptıkları bir gerçektir. Önceleri yapılan değerlendirmeler kütüphanelerde ki bilgiler ışığında yapılırken teknolojinin gelişmesi ve aranılan her bir bilgiye erişim sağlanabilmesi de oldukça etkili çözümleri beraberinde getirmiştir. Google Akademik sayesinde yayımlanan tüm makalelere erişim imkanı sunuyor. Bilimsel araştırmalarınıza yön verebilecek yapıyı sunuyor olması ve her açıdan kolaylık sunuyor olması da avantajlı halleri ortaya koyuyor. Araştırma konusuna göre farklı değerlendirmeleri inceleme, öğrenme ve takip etme fırsatlarını da oluşturuyor. Bilime katkı sunması ve farklı fikirleri sunması sayesinde de yeni fikirleri ortaya koymak çok daha kolay olmaktadır. Yeni fikirler beraberinde de insan yaşamına kolaylık ve her açıdan gelişim sağlanmış olacaktır.

Google Akademik Nedir?

Bilimsel araştırmalarla ilgili akademisyenlerin ve araştırmacıların yapmış oldukları değerlendirmeleri bir havuzda toplamanın en kolay yolu Google Akademik olurken, doğru bilgiye erişim de mümkündür. Dünyada en fazla kullanılan arama motoru Google, 2004 yılından itibaren sunmuş olduğu hizmette yalnızca akademik makaleler yer almaktadır. Elbette bilgilere erişim için üyelik söz konusudur. Ücretsiz şekilde üyelik işlemini gerçekleştirmenize olanak sağlanırken ayrıca bilgi birikimini artırmanın yolu da açılmıştır. Google Scholar bu hizmet ile dünya genelinde yapılan araştırmalara katkı sağlamak amacını gütmektedir.

Google Akademik Nasıl Kullanılır?

Çok kolay kullanıma sahip olması ve üyelerin bilgi erişimlerini hızlı şekilde gerçekleştirmesine göre dizayn edilmiş yapıdadır. Uygulamaya girdikten sonra hangi araştırmayı veya makaleyi inceleyecekseniz konuyu arama çubuğuna yazmanız yeterli olacaktır. Çok geniş bilgi birikimini bünyesinde tutmasından dolayı tez yazımı ile alakalı sürecin çok daha verimli geçmesini sağlamaktadır. Sürekli geliştirilen yapısı ile alıntılama yapma özelliğini de yine aynı şekilde kullanıcılarına sunuyor.

Alıntılarla alakalı araştırma konunuzu arattırmanız ve sonrasında da alıntılama kısmına tıklamanız yeterli olacaktır. En fazla atıfta bulunan yayınları ve makaleleri rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Ayrıca Google Akademik sayesinde yayınlarınızı kitaplığınıza kaydederek bilgisayarınızda ona yer açmanıza gerek kalmayacaktır. Dilediğiniz makaleyi kitaplığınıza kaydederek kolay erişimi de sağlamış olursunuz. Üyeliklerle alakalı da Google hesabınızın bulunması da yeterli olacaktır. Herhangi bir ayrı işlem yapmanıza gerek duymadan uygulamaya giriş işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yorumlar (0)