Giyilebilir teknolojiye talep artıyor 

Teknoloji endüstrisinin yükselen sektörlerinden biri olan giyilebilir teknolojiye ilgi giderek artıyor. Herkesin ihtiyacına yönelik farklı ürünler sunan giyilebilir teknoloji sektörü büyümeyi sürdürüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.03.2021, 14:17 22.03.2021, 17:59
Giyilebilir teknolojiye talep artıyor 

Vücut hareketlerini takip eden akıllı sensörlere sahip giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer alan akıllı saat ve bileklikler ise en çok tercih edilen ürünler arasında, her geçen gün tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 

Kompakt tasarımlarıyla, ivme ölçer, GPS ve nabız ölçer gibi günlük kullanımda kullanıcıların hayatını kolaylaştıran, birçok veriyi anlık olarak paylaşan cihazları talep edenlerin sayısında büyük artış yaşanıyor. Elektronik ürünlerini en uygun fiyat ve en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş yaklaşımıyla piyasaya sunuluyor. 

Akıllı saat sayfalarını ziyaret eden kullanıcılarda yoğun artış 

Kovid-19 salgını nedeniyle evlerde daha çok vakit geçirilmesi beraberinde spor faaliyetlerini de evlere taşıdı. Temel fitness vakitlerini takip verilerinden, geliştirilmiş spor aktivite takibine kadar bilgiler veren cihazlar özellikle bu pandemi döneminde evde spor yapan kullanıcılar tarafından tercih en çok tercih edilenler arasında.


Giyilebilir teknolojilerin kullanım alanı daha da gelişecek  

Pandemi döneminde giyilebilir teknoloji ürünlerine olan talepteki artık üreticileri innovasyon çalışmalara ve her gün kendini geliştirmeye yönlendiriyor. Evden online çalışma ve eğitimin yaygınlaşmasıyla birlikte evlerinde daha çok vakit geçiren kişilerin yeni taleplerinin oluşmasını bu sektörü daha aktif hale getirdiği söylenebilir. Bu ürün grupları içerisinde öne çıkan ürünler ise; akıllı saat ve akıllı bileklikler. Bu kategorideki ürünlerin çıkış nedeni spor aktivitesi ve fitness olsa da özellikle akıllı saatlerin kişisel bir asistan olarak daha çok rağbet görüyor. Gündelik yaşamın bir parçası haline gelen akıllı saatler kişisel tarzı tamamlayıcı bir tasarıma büründü. Hayatı kolaylaştıran akıllı saatlere olan talep her geçen gün artmaya devam edecektir. Önümüzdeki yıllarda, giyilebilir teknoloji çözümlerinin kullanım alanının daha da genişleyeceği düşünülüyor.
 

Yorumlar (0)