GittiGidiyor'dan veda mesajı: Resmen kapanıyor!

ABD'li e-ticaret şirketi eBay, 2011 yılında çoğunluk hissesini satın aldığı GittiGidiyor'u kapatma kararı aldı. Söz konusu karar, GittiGidiyor'un Twitter hesabından da duyuruldu. Peki GittiGidiyor platformu üzerinden yapılan alışverişler, hangi tarihe kadar devam edecek? Detaylar haberde...

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.06.2022, 12:21 21.06.2022, 09:45 Hakan Öksüz
GittiGidiyor'dan veda mesajı: Resmen kapanıyor!

Türkiye'de e-ticaret sektörünün devlerinden biri olan GittiGidiyor, kapanıyor. Karar, ABD'li e-ticaret şirketi eBay tarafından duyuruldu. GittiGidiyor şirketinin çoğuluk hissesini 2011 yılında satın alan eBay, "Satın alma sonrasında da GittiGidiyor, bağımsız bir platform olarak hizmet verdi." açıklamasında bulundu.

"Pazardaki rekabet dinamikleri, kararı zorunlu kıldı"

Küresel ölçekte yaşanan kriz nedeniyle ticari faaliyetlerine düzenleme getirdiklerini bildiren eBay, "GittiGidiyor'u kapatma kararı oldukça zorlayıcıydı fakat stratejik olarak bunu yapmak zorundaydık. Pazardaki rekabet dinamikleri, bunu zorunlu kıldı. Karar ilişkin daha sonraki saatlerde detaylı bilgileri vereceğiz." ifadelerine yer verdi.

18 Temmuz'a kadar alışveriş devam edecek

Alınan karara göre satıcılar, bugünden itibaren yeni ürün listelemesi yapamayacak. Buna rağmen alıcılar, 18 Temmuz'a kadar site üzerinden alışveriş yapmaya devam edecek. Hem alıcılar hem de satıcılar, platform üzerindeki "Hesabım" sayfasına 5 Eylül'e kadar erişebilecek. Edinilen bilgilere göre GittiGidiyor, bu yılın ilk 3 ayında 4 milyon aktif alıcıya sahipti.

Müşteri hizmetleri, 30 Eylül'e kadar aktif!

Kapanma kararına ilişkin bir duyuru da GittiGidiyor'dan geldi. Resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, müşteri hizmetlerinin 30 Eylül'e kadar aktif kalacağı hatırlatıldı.

eBay'in piyasa değeri 23.6 milyar dolar!

ABD'li e-ticaret şirketi eBay, dünya çapında 10 bin 800 çalışan ile hizmet vermeye devam ediyor. 1995 yılında kurulan şirketin güncel piyasa değerinin 23.6 milyar dolar olduğu kaydedildi. Platform üzerinde yer alan ürün sayısının ise yaklaşık 1.6 milyar olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)