Giresun’da dron fabrikası kuruluyor!

Giresun Bulancak’ta bulunan Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde dron imalatı yapmak için Drone Tech Savunma Sanayi AŞ adında fabrika kuruluyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.12.2019, 19:49
Giresun’da dron fabrikası kuruluyor!

Giresun’da, ülkenin savunma sanayisine yönelik silahlı ve silahsız dron üretimi yapılacak. Bulancak Belediyesi, üretimi gerçekleştirecek firmanın 5 dönümlük araziyi tahsis ettiğini açıkladı.

Proje ve inşaat ruhsatını 2. OSB Başkan Vekili takdimiyle Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar imzaladı. Yakar, dron fabrikasının en kısa sürede tamamlanarak üretime başlayacağını ifade etti.

Yakar, Milli Savunma Bakanlığı’nın izniyle, Giresun 2. OSB’de kurulacak olan Drone Tech Savunma Sanayi AŞ ile ilgili şunları kaydetti:

"Faaliyete geçen 7 firmayla şu anki istihdamımız bin 500-2 bin civarındayken, toplamda faaliyete geçecek 29 firmamızla istihdam rakamları 5-6 binlerin üzerinde olacaktır. Yine geçtiğimiz günlerde TPM Asansör isimli firmaya yaklaşık 6 dönümlük yer tahsisi gerçekleştirdik. Bu firmamız da asansör rulmanı alanında yapacağı üretimle farklı bir sektör olarak çeşitliliğimizi artıracak."

Yorumlar (0)