Gezginler Nedir?

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.09.2020, 16:00 08.09.2020, 16:08
Gezginler Nedir?

2002 yılında bilgisayarlar için oyun, program, video gibi ünitelerin indirilmesine katkı sağlamak adına kurulan Gezginler ya da web uzantısı ile Gezginler.net, 18 yıldan çok daha uzun bir süredir yayın hayatına devam ediyor. Türkiye’de gelişime ayak uyduran ve ayakta kalmaya devam ederek varlığını bunca yıldır sürdürebilen nadir web kaynaklarından biri olan Gezginler, bu anlamda hatırı sayılır yeniliklere de imza attı. Gezginler dosya indirme sitesi, Windows, Android, IOS, MacOS, Oyunlar, Programlar, Multimedia ve daha pek çok kategorisi ile online hayatlarımıza katkıda buluna dursun, bu süreçte sistemin nasıl işlediğine dair henüz fikri olmayan bireyler de yok değil. Peki, Gezginler nedir? Sunmuş olduğu birbirinden farklı dosya türlerine göre, Gezginler kategorileri nelerdir?

Gezginler, 2002 yılında kurulmuş bir dosya indirme sitesidir. Gezginler dosya indirme sitesi ya da bir diğer deyişle aradığınız her türden dosya türevinin bulunduğu web sitesi, akılda kalıcı hizmeti ile her gün defalarca ziyaret edilmektedir. Örneğin, aradığınız bir yazılım aracını bulabileceğiniz Gezginler, bunun yanı sıra eğitim konulu multimedyalarla da karşınıza çıkabilir. Kimi zaman bir Android tabanlı uygulama, kimi zaman oyun, kimi zaman ise ihtiyacınız olan virüs programı, yine Gezginler üzerinden ulaşabileceğiniz on binlerce dosyadan biri olabilir. Bu sebeple de herhangi bir şekilde dosya, program, uygulama ya da oyun aradığınızda, Google’da karşınıza çıkacak ilk birkaç siteden birisi, elbette ki Gezginler olmaktadır.

Gezginler Kategorileri Nelerdir?

Gezginler, geride bıraktığı 18 yılı aşkın süre boyunca on binlerce dosyaya ev sahipliği yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Başarılı bir internet girişimi olan Gezginler dosya indirme sitesi, farklı kategorilere özel dosyalar barındırmaktadır. Gezginler kategorileri şu şekildedir:

  • Araçlar
  • Eğitim ve Kültürel
  • Güvenlik
  • İnternet
  • Multimedia
  • Oyun
  • Resim ve Grafik
  • Ticari

Elbette bu kategoriler, kendi içlerinde de farklı alt başlıklara ayrılmakta ve aranan dosyanın niteliğine göre düzenlenen bu alt başlıklar sayesinde dosya bulmak daha kolay olmaktadır. Nitekim, oyunlar kategorisinde aradığınız oyunu bulabildiğiniz gibi aynı zamanda ilgili oyunun yama ve ek paketlerini de bulabilirsiniz.

Yorumlar (0)