Gecikmeli duyuru Elon Musk’ın peşini bırakmıyor… Soruşturma açılacak

ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC), Elon Musk'ın satın alımını yaptığı ilk Twitter hissesine ait bir soruşturma açıldığı öne sürüldü.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.05.2022, 17:54 15.05.2022, 09:24
Gecikmeli duyuru Elon Musk’ın peşini bırakmıyor… Soruşturma açılacak

Elon Musk, uzunca bir zamandır Twitter’ı satın alma süreciyle ilgili gündeme gelmişti. Twitter’dan ilk olarak yüzde 9,2’lik bir oranda hisse almıştı. Daha sonra bu hisse alımıyla sosyal medya platformunun en büyük ortağı haline gelmişti. İlerleyen zamanlarda ise bütün hisseleri 44 milyar dolara üzerine geçirmişti. Elon Musk'ın yaptığı bu satın alım sonrasında Twitter’ın hisselerinde hatırı sayılır bir yükseliş meydana gelmişti.

10 gün içinde açıklama yapması gerekiyordu

Elektrikli araç firması olan Tesla’nın CEO'su olan Elon Musk, 24 Mart’a gelene kadar sosyal medya platformu Twitter'dan hisse alımı yapacağını duyurmadığı için federal yasalara uymamakla suçlanıyor. Gecikmeli olarak yapılan açıklamanın sonrasında Elon Musk'ın Twitter’ın kalan hisselerini daha küçük fiyatlarla satın almasına sebep olduğu söyleniyor.

ABD Menkul Kıymetler yasası gereği yatırımcılar eğer bir firmadan yüzde 5 oranında hisse satın alacaksa bu durumu 10 gün içerisinde duyurma şartı koşuyor. Elektrikli araç firmasının CEO'su ise bu zaman aralığında hiçbir duyuru yapmadığı için yasaların ihlaline neden olmuş olarak görülüyor.

Daha öncesinde de suçlanmıştı

WSJ tarafından yapılan habere göre sosyal medya platformu olan Twitter’ı 44 milyar dolara tüm hisseleri satın alan Elon Musk'a haksız yere kazanç elde etmekten dolayı soruşturma başlatıldı.

Elon Musk, Twitter'a yüzde 5 oranında yatırım gerçekleştirdiğini duyurmayarak federal kararları ihlal suçuyla eleştiriliyor. Musk’a gelen bu suçlamalar yeni değil, daha öncesinde de Tesla hissedarları tarafından da aynı sebeple dava edilmişti.

Yorumlar (0)