Freepik Nedir? Freepik’te Neler Var?

Freepik nedir? Kurucusu kimdir? Freepik ne zaman kurulmuştur?

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.09.2020, 15:46 08.09.2020, 01:53
Freepik Nedir? Freepik’te Neler Var?

 Bu ve benzeri sorular, Freepik’i merak eden ve nasıl bir start-up olduğunu araştıran kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Sizlere Freepik ile ilgili bilinmeyenleri derledik.
 

Freepik Nedir? Kurucusu Kimdir?

Freepik, ilk olarak 2010 yılında proje olarak ortaya çıkmıştır. Projeyi ortaya çıkaran tasarım ekibi ise üç kişiden oluşmaktadır. Bunlardan ikisi, aynı zamanda kardeş olan Aleandro Blanes ile Pablo Blanes iken, bir diğer ekip üyesi ise Joaquin Cuenca’dır. Her biri İspanyol olan bu üç arkadaş ve üç geliştirici, online ortamda tasarımcılar için grafik kaynağı bulabilecekleri bir platform yaratmak isterler. Bu fikri ortaya atan Alejandro Blanes’tir. Alejandro’nun fikrini oldukça sıcak bulan kardeşi ve arkadaşları Joaquin, bunun üzerine çalışmalar başlatır. Sonucunda ise yıllardır büyüyen ve gelişen bir proje doğar. Kısacası, Freepik online stok ve grafik çizimlerinin paylaşıldığı bir platformdur ve Alejandro&Pablo Blanes ve Joaqiu Cuenca tarafından, 2010 yılında geliştirilmiştir.

Freepik Ortak Projeleri

Freepik projesini başarı ile hayata geçiren üç girişimci, internet üzerinde oldukça hızlı büyüyen bir girişim yaratmanın da verdiği özgüven ile adımlarını çeşitlendirirler. Freepik tarafından desteklenen kardeş projelerden biri Flaticon iken, bir diğeri ise Slidesgo’dur. Yine en az Freepik kadar başarılı olan bu iki proje ile birlikte, birbiri ile destekli üç farklı platformdan hizmet sunulmaya başlanmıştır.

Freepik üzerinde oluşturulan vektörel çizimler ve vektör dosyaları, stok fotoğraflar, PSD ve ikon dosyaları, Flaticon ve Slidesgo’da farklı şekillerde değerlendirilmektedir. Freepik, ücretsiz ve lisanslı bir biçimde bu tür dosyaların paylaşıldığı ve hayata geçirildiği ilk online platformlardan biri olma özelliğini taşır.

Freepik’te Neler Var?

Freepik’te ücretli ve ücretsiz vektörler, banner ve logolar, soyut arkaplan görüntüleri, stok fotoğraflar, PSD dosyaları, grafik çalışmaları ve daha pek çok görsel dosyaya erişebilirsiniz. Freepik, milyonlarca ücretsiz içerik ile birlikte, yine grafik ve vektör çizim yapan bireyler tarafından satış yapılan bir platformdur. Bu sebeple de kaliteli vektör ve grafik çalışmaları, stok fotoğraflar satın alınabilen Freepik, arayanlar için tamamen özgün ve Google tarafından telif içermeyen görseller içermektedir.

Yorumlar (0)