Fransız gazetesinden SİHA yorumu: “Yok satıyor” 

Fransa’nın ünlü gazeteleri, Türk SİHA’larını yine manşetlerine taşıdı. “SİHA’lar yok satıyor” başlıklarını atan gazeteler, Türkiye’nin savunma sanayiindeki gücünü dünyaya haykırdı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.06.2021, 08:30 27.06.2021, 09:33
Fransız gazetesinden SİHA yorumu: “Yok satıyor” 

Fransa’nın ünlü gazeteleri, Türk SİHA’larını manşetlerine taşımaya devam ediyor. Son olarak en çok okunan gazetelerden birinde yapılan haberde “SİHA’lar yok satıyor” başlığı kullanıldı. Türk savunma sanayiinin gücünü dünyaya duyuran yabancı basın, bu araçların özellikle Libya, Kuzey Irak ve Dağlık Karabağ’da kullanıldığına değindi. 

Gazetede yer alan haberde, Türkiye’nin son dönemlerde askeri endüstrisini büyük oranda geliştirdiği ve ürettiği insansız hava araçları ile ihracatını katladığı yer aldı. Libya, Dağlık Karabağ, Suriye ve Kuzey Irak semalarında yabancı basının sıklıkla gördüğü Türk SİHA’ları’nın özellikle eski Sovyet ülkelerinde çok fazla talep gördüğü bildirildi. 



“Pahalı olmayan ve etkili silahlar” 

Gazetedeki haberde bu SİHA’ları üreten Baykar şirketinden bahsedilirken “Pahalı olmayan ve etkili silahlar yapıyorlar.” cümlesi yer aldı. Ayrıca 2020 senesinde SİHA’ların kullanıldığı 3 bölgede önüne kattıkları her şeyi yok edebildikleri de aktarıldı. 

“Türkiye, 10 sene gibi kısa bir sürede Çin, İsrail ve ABD gibi önde gelen silah üreticilerin arasında yerini aldı. En fazla talep gören SİHA olan Bayraktar TB2, düşman kuvvetlerin konum bilgisini yüzde 100 oranında doğru olarak toplayıp savaş uçaklarını hedefe yönlendiriyor ve bünyesinde bulunan 4 lazer güdümlü füze ile saldırı düzenleyebiliyor.” ifadelerinin yer aldığı haberde ayrıca Türk SİHA’larının Ermeni ve Rus füzelerini de bozguna uğrattığı yazıyor. 

Yorumlar (0)