Fortnite oyunu iOS 14 ile tamamen silinebilir

Epic Games tarafından yayınlanan iOS 14 güncellemesini yükleyen kullanıcılar, Fortnite'ın silinebileceğine ilişkin uyarı yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.09.2020, 21:33
Fortnite oyunu iOS 14 ile tamamen silinebilir

Dünyanın en popüler battle royale oyunlarından olan Fortnite, geçtiğimiz günlerde App Store'dan kaldırılmasının ardından Epic Games ve Apple karşı karşıya gelmişti.

Epic Games tarafından yeni güncellemeyle birlikte oyuna kendi ödeme sistemi dahil edilmiş ve oyunun içinde alımlar için daha uygun fiyat sunulmuştu. Fakat bu durum Apple kurallarını ihlal ettiği için Fortnite App Store üzerinden kaldırılmıştı.

İfade edilen yasak öncesinde Fortnite'ı yüklemiş olan oyuncular oyunu oynamayı sürdürebiliyor. Fakat Epic Games, geçtiğimiz günlerde yayınlanmış olan iOS 14 güncellemesi için oyunu silebileceği uyarısı yaptı.

Geçici uygulama kaldırma oyunu siliyor?

iOS 14 güncellemesi yapmak isteyen kullanıcılar yeterli alanları bulunmayınca, "Yazılım güncellemesini yüklemek amacıyla geçici olarak uygulamalar kaldırılsın mı?" şeklinde bir uyarı çıkıyor.

Kullanıcılar tarafından bu mesaja onay verdiklerinde sistem boş alan açmak için uygulamaları kaldırıp iOS 14 güncellemesini kuruyor. Hemen ardından ise kaldırılmış olan uygulamalar tekrar yükleniyor.

Eğer kullanıcılar tarafından bu mesaja onay verirse, Fortnite iPhone'lardan silinebiliyor. Oyun şimdilik App Store'da yer almadığından tekrar yüklenemiyor.

Yorumlar (0)