FL Studio Nedir, Nasıl Kullanılır?

FL Studio, Delphi yazılım dili ile tasarlanmış bir müzik yapma programıdır. İlk versiyonu 1997 yılında piyasaya sunulmuştur.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.08.2020, 21:23
FL Studio Nedir, Nasıl Kullanılır?

Orjinal versiyonu yayınlandıktan sonra çok fazla ilgi gördüğü için daha sonra piyasaya mobil versiyonu da sunulmuştur. Ayrıca uygulamanın Mac ve Windows işletim sistemleri için yapılmış farklı sürümleride mevcuttur. Günümüzde müzik yapmak için geliştirilen birçok uygulama kullanıcılarına sınırlı bir deneyim sunmaktadır. Mesela bazı uygulamalar kayıt ve aranje için tercih edilirken bazıları da mix mastering işlemleri için tercih edilmektedir. FL Studio'yu bu tür uygulamalardan farklı kılan en büyük özellik ise her özelliği bünyesinde barındırmasıdır. Yani kayıt, aranje, mix - mastering gibi her işlemi sadece tek bir uygulama üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

Fl Studio Mobil Uygulama İndir

FL Studio'nun bir diğer özelliği ise arayüzüdür. Diğer uygulamaların arayüzü gibi karışık değildir ve çok basittir. Müzik yapmaya yeni başlayanlar çok fazla zorlanmadan ve kafaları karışmadan beat veya diğer işleri yapabilir. Yani FL Studio, müzik yapmaya yeni başlayanlar için harika bir uygulamadır ve diğer uygulamalar arasından sıyrılmasını en çok bu özelliğine borçludur.

FL Studio Nasıl Kullanılır?

FL Studio, ücretli ve ücretsiz sürümleri olan bir uygulamadır. Seçtiğiniz sürüme göre erişim sağlayabileceğiniz araç sayıları bulunmaktadır. Ücretsiz yani Demo sürümünün asıl amacı sektöre yeni giren müzisyenlere uygulamanın kolaylığını ve arayüzünü tanıtmaktır. Yani ses çeşitliliği bakımından Demo versiyonu pekte cazip gelmemektedir. FL Studio'yu kullanmak oldukça basittir. Uygulamayı ilk açtığınız zaman karşınıza drum kitler çıkacaktır. Bu drum kitleri kullanarak harika beatler yapabilirsiniz. Ayrıca uygulamayı ilk açtığınız zaman karşınıza ipuçları vb. çıkacaktır. Bu ipuçlarından yola çıkarak uygulamanın inceliklerini görebilir ve nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

FL Studio ve MIDI

FL Studio üzerinden yapmış olduğunuz müzikleri sadece WAW ve MP3 formatında almak gibi bir zorunluluğunuz yok. Program kullanıcıları MIDI formatı ile çalışma olanağına sahip. Aldığınız MIDI formatındaki müzikleri FL Studio da kullanabilirsiniz. Ayrıca tam tersi olarak FL Studio üzerinden aldığınız MIDI formatları başka programlar üzerinde de kullanabilirsiniz. FL Studio size her türlü kolaylığı sağlamaktadır.

Yorumlar (1)
can 3 yıl önce
ne kadar çok anlatmışsınız gerek yoktu bu kadarına doğrusu.