Fiat elektrikli araç tasarımları büyülüyor

Fiat'ın elektrikli ulaşımdaki atılımlarının baş atı Centoventi tasarım konsepti, göz kamaştırıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.10.2019, 12:10 21.10.2019, 12:29
Fiat elektrikli araç tasarımları büyülüyor

2019 Red Dot Ödüllerinde sergilenen Fiat'ın Centoventi tasarım konsepti, "tasarım konsepti" kategorisinin zirvesine çıktı. Fiat'ın gelişiminin en son noktası olarak gösterilen Centoventi, kullanıcısının kendi isteğine göre değiştirilebilen gövde yapısı gibi ilginç özelliklerle geliyor.

Fiat Marka Küresel Başkanı Oliver François, ödül kazanan konsept tasarımla ilgili “Bu prestijli ödül, tasarımıyla otomotiv dünyasının çok daha ötesine geçen Fiat Centoventi’nin sıra dışı ve yenilikçi yapısının önemine vurgu yapıyor. Ödül 120. yıldönümünü kutlayan Fiat için doğum günü hediyesi olmasıyla da ayrı bir anlam kazanıyor” diye konuştu.

Centoventi konsept otomobili, Fiat'ın önümüzdeki yıllarda daha yaygınlaşması öngörülen elektrikli ulaşım alanındaki atılımının zirvesi olarak gösteriliyor. Centoventi, Fiat'ın bu alandaki vizyonunu ortaya koyarak markanın "az, daha çoktur" felsefesinin en önemli örneği olarak öne çıkıyor. 

Fiat Marka Başkanı François, “Fiat Centoventi, daha az büyük, daha az maliyetli ve daha az ağır. Ancak aynı zamanda daha fazla kişiselleştirilebilir ve daha çevre dostu, yani daha fazla Fiat” diyerek Centoventi'nin otomobildeki minimalist akıma ve çevreye duyarlılığına nasıl önderlik edeceğinin altını çizdi.

Centoventi nasıl "kişiselleştiriliyor"?

Fiat Centoventi, elektrikli ulaşımı yaygınlaştırmanın da ötesinde otomobil tasarımında bir çığır açmanın peşinde. Centoventi'nin her detayı kişiselleştirilebilme seçeneğine sahip. Otomobilin gösterge paneli, koltukları, eşya saklama gözleri ve emniyet sistemindeki detaylara kadar her noktada "tak-çalıştır" tipiyle oldukça modüler ve modern bir hava yakalandı.

Centoventi'nin dış kısmı da giydirilebilir, yani aracın dış görünüşü ve boyası da kişinin isteğiyle değiştirilebiliyor. Aracın tamponları ve tavanı da, araç sahibinin isteğine göre veya mevsimlere uygun olacak şekilde değiştirilebiliyor.

Centoventi, aynı zamanda katedebileceği mesafe konusunda da kişiselleştirilebilir. Centoventi'de kullanılan yenilikçi batarya mimarisi, aracın kullanım amacına bağlı olarak 100 ila 500 kilometre mesafe gidebilecek şekilde değiştirilmesine olanak sağlıyor.

Yorumlar (0)