FBI uyardı: Windows 7 risk taşıyor

FBI tarafından güvenlik güncelleştirmesi desteği sona eren Windows 7'nin saldırılara karşı açık konumda olduğuna ilişkin uyarı yapıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.08.2020, 20:45
FBI uyardı: Windows 7 risk taşıyor

2009 senesinde Microsoft'un piyasaya sürdüğü ve çok sevilen işletim sistemi Windows 7 için geçtiğimiz aylarda desteğin kesildiği açıklanmıştı.

Microsoft işletim sistemine 14 Ocak 2020 tarihi itibarıyla artık güncelleme vermeyeceğini duyurmuştu.

Windows 7'nin yayınlanmasının ardından 10 seneden fazla bir zaman geçmesinin ardından dünya genelinde hala milyonlarca bilgisayarda Windows 7 kullanılmaya devam ediliyor. İşte güvenlik güncellemesi almayan işletim sistemi de birçok kullanıcıyı risk altında bırakıyor.

FBI'dan güvenliğe ilişkin uyarı

FBI tarafından Windows 7 işletim sistemi kullanan kullanıcılara olası risklere karşı uyarı geldi. Microsoft tarafından kişisel kullanıcılar için destek sonlandırılsa da kimi kurum ve kuruluşlar için belirli bir ücret dahilinde Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri 3 yıl süreyle daha geliyor.

Fakat kurumlar güncelleme istedikleri her bilgisayar için Microsoft'a 25 dolarlık bir ödeme yapmak durumunda.

XP'de de aynısı olmuştu

FBI açıklamasında XP işletim sisteminin Ağustos 2014'te emekli edilmesiyle bilikte saldırıların da artış gösterdiği kaydedildi.

Microsoft kanadında ise eski işletim sistemlerini kullanan kullanıcılar için bir an önce Win 10'a geçmesi gerekliliğine vurgu yapılıyor.

Yorumlar (0)