Fahrettin Altun duyurdu: Meta ofisi bugün itibariyle kullanıma sunuluyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, katıldığı panelde Web3 dönüşümü ve Metaverse Stratejisine ilişkin yaptığı açıklamada, “İlk adımı olarak dünyanın her yerinden mobil cihazlarla erişimin mümkün olduğu meta ofisimizi bugün itibariyle kullanıma sunuyoruz” dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.05.2023, 11:54 Şeyda Gül
Fahrettin Altun duyurdu: Meta ofisi bugün itibariyle kullanıma sunuluyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, katıldığı Dijital Evrende Söz Sahibi Olmak temalı İletişim Başkanlığı Metaverse Platformu Lansmanı ve Meta Evreni Anlamak Panelinde önemli açıklamalarda bulundu.  Panelde konuşan Altun, “Dijital dünya ve gerçek hayatı harmanlayan ve çevrimiçi deneyimleri interaktif kılan “metaverse” olgusunu konu alan programımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı olarak hakikat odaklı bir iletişim anlayışı çerçevesinde Türkiye İletişim Modelinin inşasını hedef olarak koyduklarını belirten Altun, kamuoyunun doğru bilgiye erişiminin güvence altına alarak, devlet ve millet arasındaki iletişim kanallarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

“Türkiye Yüzyıl'ı, ülkemizin teknoloji alanındaki bağımsızlığının garanti altına alınmasından hedeflediği bir vizyondur”

Dezenformasyon ve bilgi kirliliği ile mücadeleye büyük bir önem verdiklerini ifade eden Altun, gelişen teknoloji ile beraber çeşitlenen farklı iletişim mecralarında da bu mücadeleyi hassasiyetle sürdürdüklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte ülkenin her alanında büyük değişim ve dönüşüm süreci yaşandığının altını çizen Altun, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye’yi sadece yer aldığı coğrafyada değil, uluslararası alanda da öne çıkarmayı hedefleyen Türkiye Yüzyılı, ülkemizin teknoloji alanındaki bağımsızlığının garanti altına alınmasının da hedeflendiği bir vizyondur” şeklinde konuştu.

Bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde bütünlüklü bir iletişim stratejisi çerçevesinde proje ve faaliyetlerini yürüttüklerini dile getiren Altun, ülkenin bu vizyonuna katkı sunmaya gayret ettiklerini söyledi. Başkanlık olarak ilk günden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü ve vizyoner liderliğinde ilerlediklerini belirten Altun, kamu diplomasisinden halkla ilişkilere, kriz yönetiminden kamusal iletişim faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede misyon ve sorumlulukların hakkıyla yerine getirildiğini vurguladı.

“Bu alandaki yeniliklere öncülük ediyoruz”

Türkiye markasını güçlendirmek için ulusal ve uluslararası boyutta öncü ve yenilikçi çalışmalara imza attıklarının altını çizen Altun, dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu düzgün giden dünyaya uyum sağlamanın bu alandaki yeniliklere öncülük etmenin hayati olduğuna inandıklarını belirtti. Özellikle gençlerin bu kaçınılmaz yeniliğe en doğru, en güçlü, en güvenli ve en donanımlı şekilde hazırlanmasının büyük bir önem taşıdığını belirten Altun, tüm çalışmaların büyük titizlikle ilerlediğini söyledi.

“Web3 teknolojileri, yeni kullanım alanları ve hızla gelişen yepyeni bir ekosistemi beraberinde getiriyor”

Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı olarak dijital dönüşümle birlikte oluşan yeni enformasyon maceralarını da yakından takip ettiklerini belirten Altun, bu mecralarda da teslimiyeti kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Bu yeni mecraların en önemlilerinden birisi Web 3.0 devrimi ile birlikte gelen metaversenin oluşturduğunu ifade eden Altun, “Bilindiği üzere, Web3 teknolojileri, yeni kullanım alanları ve hızla gelişen yepyeni bir ekosistemi beraberinde getiriyor” dedi.

Avatar sayesinde dijital kimlik oluşuyor

Bu devrimin bir parçası olarak ortaya çıkan metaverse ise yeni dijital dünyaların kapısını açtığını belirten Altun, bu sayede insanların uzaktan gerçek zamanını etkileşimlere ve deneyimlere sahip olmaları sağlanırken, gerçek ve tüzel kişilere özel avatar sayesinde kullanıcılara birer dijital kimlik kazandırdığını vurguladı. Metaverse ve 3D sanal alanların etkileşimde bulunma ve çalışma şeklinde değiştiren yeni nesil internet olarak tanımlayan Altun, Türkiye'de de değerlendirilmesi gereken önemli bir potansiyeli açığa çıkardığını söyledi. Bugün adımları atılmaya başlanan metaversenin hiç kuşkusuz geleceğin yaşam biçiminin ayrılmaz bir parçası olacağını dile getiren Altun, çocukların ve gençlerin bu yeni dijital dünyanın çok daha fazla içinde olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teknofest gençliğini metaverse ile birkaç adım öteye çıkan gençlik olarak ifade ettiğini hatırlatan Altun, geçtiğimiz dönemin dijital seferberlik dönemi olarak ilan edilmesinin bu nedenle çok anlamlı olduğunu söyledi.

Meto ofis bugün açılıyor

İletişim Başkanlığınca Web3 Dönüşümü ve Metaverse Stratejisinin ilk adımı olarak dünyanın her yerinden mobil cihazlarla erişimin mümkün olduğu meta ofisinin bugün açıldığını duyuran Altun, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Meta Ofisine mobil cihaz uygulaması üzerinden avatar oluşturularak ulaşabilecek” dedi.

Bunun yanı sıra Meta ofiste lokasyon bazlı artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak fiziksel ve dijital etkinlikler düzenleme ve bu etkinliklere katılabilme olanağının sunulacağını belirten Altun, diğer avatarlarla etkileşim kurabilme imkanlarının da mevcut olacağını söyledi.

Yorumlar (0)