Facebook’un yeni kimlik doğrulama sistemi çok tartışılacak

İddialara göre Facebook yüz tanıma özelliğine benzer bir sistemi uygulama içerisine giriş için getirmeye hazırlanıyor. İddialar doğruysa Face ID’ye benzeyen yeni sistem kullanıcılar tarafından çok tartışılacak gibi duruyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2019, 09:47
Facebook’un yeni kimlik doğrulama sistemi çok tartışılacak

Jane Manchun Wong bir aplikasyon araştırmacısı ve platformların uygulama kodlarını inceleyerek şirketlerin gelecekteki kullanıma sunması muhtemel özelliklerini paylaşıyor. Son olarak Facebook’un mobil uygulama kodlarını bir kez daha inceleyen Wong, firmanın yeni bir kimlik doğrulama yöntemi üzerine çalıştığını gözler önüne serdi.

İddialara göre gelmesi muhtemel yeni uygulama özelliğinde tanımlama için kullanıcıların yüz videosunu dikkatli bir şekilde çekip Facebook’a yollaması gerekiyor. Etkinlik buraya kadar Apple’ın Face ID sistemini akıllara getiriyor. Facebook tarafından söz konusu videonun 30 gün içerisinde silineceği ve 3. Kişilerle paylaşılmayacağının da güvencesini veriyor. Bütün bunlara rağmen son zamanlarda yaşanan skandallardan olsa gerek, şirketin bu hamlesi kullanıcılardan olumlu geri bildirim alır mı, biraz tartışmalı görünüyor.

Konuya ilişkin Facebook’un yaptığı açıklamada ise yeni bir kimlik doğrulama sisteminin bulunmadığı ifade ediliyor. Sitenin yalnızca belirtilen kodların izleme hareketlerini algılayarak siteye giren kişinin robot olmadığını onaylayan bir sistem olduğunu ifade ediyor.

Gelmesi muhtemel yeni sistemi yenilenmiş bir CAPTCHA sistemine benzeten Facebook, verilerin depolanması hususunda ise yeni bir bilgi paylaşmıyor.

Bütün bu tartışmaların odağında şirketin yeni hamlesini nasıl yapacağını, karşılığında kullanıcıların tepkisinin nasıl olacağını bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)