Facebook’un kritik özelliği artık Instagram’da

Facebook tıpkı kendi ayarlar sisteminde olduğu gibi üçüncü taraf hizmetlerinin yönetileceği dolayısıyla daha etkin güvenlik hizmetini sunacağı özelliğini Instagram için de dahil etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.10.2019, 13:30
Facebook’un kritik özelliği artık Instagram’da

Dünyaca ünlü sosyal ağ Instagram yenilikleriyle her geçen gün adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu yenilikler kimi zaman tasarımsal, donanımsal olurken son paylaştığı yenilik ise önemli bir güvenlik güncellemesi değerinde göze çarpıyor.

Yeni özellikle kullanıcıların özellikle Facebook’ta alışık olduğu uygulama izinleri ekranı Instagram’a da taşında. Bununla birlikte kullanıcılar hesaplarıyla ilişkilendirdikleri üçüncü taraf hizmetlerini yönetebilecek ve gerektiği zaman izinlerini kaldırabilecek.

Instagram hesapları artık eskisinden daha güvenli

Buna erişmek için uygulama üzerinde Ayarlar- Güvenlik – Uygulamalar ve Web Siteleri bölümüne giriş yapmak yeterli oluyor.

Uygulama bilgilerine erişimle birlikte bütün web sitelerinin kullanışlı bir listesini paylaşmanın yanında verileri üçüncü taraf bir uygulamayla paylaşmaksızın açık onayı isteyen bir yetkilendirme ekranıyla geliyor.

Gizlilik konusunda üst seviyeye ulaşan bu özelliklerin kullanıcılara altı aya kadar ulaşmasının sürebileceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)