Facebook’tan kullanıcıları mutlu edecek güncelleme

Facebook, uygulama altı menülerde bulunan kırmızı bildirim işaretçilerini kaldırmaya imkan tanıyacak yeni güncellemesini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2019, 12:57
Facebook’tan kullanıcıları mutlu edecek güncelleme

Facebook son günlerde yaşadığı zorlu durumlardan kurtulmak ve itibar tazelemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sosyal medya devinin sahip olduğu kullanıcı sayısı dikkate alındığında aslında yaşanan olumsuz gelişmeler olsa bile hala ciddi bir kullanıcı potansiyeli olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Facebook, mobil uygulaması içerisinde dahil edilen yeni bir güncelleme sayesinde alt menüde bulunan bildirim işaretlerini kaldırarak daha iyi bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Öncelikle iOS’e getirilen şimdi ise Android platformuna dahil edilecek olan bu özellikle birlikte uygulamanın altında bulunan menülerde görünen kırmızı bildirim işaretçileri kaldırılabilecek.

Bununla beraber alt menü barındaki “simgelerin üstüne basılı tutarak” açılan menü ise tamamen kaldırılabilecek. Bununla birlikte hiç kullanılmayan bildirim ve kategoriler de görünmemiş olacak. Bundan rahatsızlık duyan kişiler için güzel olan bu özellik uzun vadede geniş özelleştirme seçenekleri de sunacak, diyebiliriz.

Yakın zamanda Facebook uygulamasının logosu da değiştirilerek oldukça sade ve standart yeni bir logo yapılmıştı. Marka yüzüne yeni bir dokunuş yapacak olan bu logo yakında WhatsApp ve Instagram kanadında da kullanılabilecek. Facebook yeni planlamaları dahilinde uygulamaların birbirleriyle entegre olarak çalışabilmesi için sahibi olduğu uygulamalar arasında geçiş sağlayabilecek yeni planlar üzerinde de çalışmalar yapacak.

Yorumlar (0)