Facebook yetkilileri endişeli: Platformu kontrol edemiyoruz

Facebook yetkilileri, hizmetlerinin kontrol edilemeyecek kadar büyümesinden oldukça endişe duyuyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.09.2021, 11:49 21.09.2021, 09:39
Facebook yetkilileri endişeli: Platformu kontrol edemiyoruz

Şubat 2004’te Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, ilk başta sadece Harvard öğrencilerine özel olsa da ardından milyarlara ulaştı.

Günümüzdeki en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, şimdilerde farklı bir problem uğraşmak zorunda.

Eleştiriler artıyor

Facebook, çeşitli etkileri sebebiyle uzun bir süredir eleştirilere uğruyor. Bunlar arasında, "2016 yılındaki ABD başkanlık seçimlerinde kampanya için kullanılması, yüz milyonlarca kullanıcının verilerinin kullanıldığı Cambridge Analytica skandalı, 6 Ocak’taki saldırılara ilişkin harekete geçmemesi ve genç ve çocuk kullanıcılarının sağlıklarını olumsuz etkilemek" gibi eleştiriler bulunuyor.

Eylül ayı başında Facebook yetkilileriyle gerçekleştirdikleri bir toplantıda Facebook’un çok büyüyüp büyümediği meselesine odaklandı.

Yetkililer endişe duyuyor: Kontrol edemiyoruz

Yapılan toplantıda, bazı liderler platform hizmetlerinin kontrol edilemeyecek derecede büyüdüğünden endişe duyduklarını ifade etti.

Bazı milletvekilleri; şirketi Oculus VR donanım bölümü, WhatsApp ve Instagram gibi hizmetleri devre dışı bırakmak zorunda bırakabilecek düzenleme çağrısında bulundu.

Tek başına yaklaşık olarak 3 milyar kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook’un günümüzde aşırı büyümesi, pek çok gizlilik problemini de beraberinde getiriyor.

Yorumlar (0)