Facebook yarım trilyon dolar değer kaybetti

Son dönemde sanal evrenler ve metaverse ile gündeme sık sık gelen Meta yarım trilyon dolar değer kaybetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.02.2022, 17:25 26.02.2022, 09:27
Facebook yarım trilyon dolar değer kaybetti

Son dönemde sanal evrenlerle sık sık gündeme gelen ve adını Meta olarak değiştiren Facebook kullanıcı kaybetmeye devam ediyor. Şubat ayının başında çatı şirketi Meta platformdaki kullanıcı sayısının azaldığına ve önümüzdeki dönemde de gelirlerin azalabileceğine yönelik mesajlar vermişti. Bunun üzerine hisseler yaklaşık yüzde 20 oranında değer kaybetmişti. Bu değer kaybından sonra dünya devi teknoloji şirketi en büyük altıncı şirket konumundayken 11. sıraya kadar gerilemişti.

Apple değer kaybının nedeni olabilir

Meta’nın bu değer kaybındaki en büyük rolü Apple oynuyor olabilir. Apple iOS 14 güncellemesi ile beraber kullanıcılar için hedefli reklam özelliğini devre dışı bırakmıştı. Bu durum Meta şirketinin reklam gelirlerini oldukça etkiledi. Apple’ın attığı bu adımın yanı sıra yakın bir dönem de Google da kullanıcıları izleme teknolojilerine engel olacak Privacy Sandbox özelliğini kullanıma açacak. Bu özelliğin kullanıma açılması ile beraber Meta’nın değerleri daha da düşebilir.

Yapılan araştırmalara göre Meta 565 milyar dolarlık değeri ile en değerli teknoloji şirketleri listesinin 11. sırasında yer alıyor. Listenin birinci sırasında 2.8 trilyon dolarlık değere sahip Apple yer alırken ikinci sırada ise 2.2 trilyonluk değeri ile Microsoft yer alıyor.

Yorumlar (0)